Τώρα διαλύουν και το Υπουργείο Πολιτισμού!

Με αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκε σήμερα, 8 Μαρτίου, η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, μέλος της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.
Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο νέο οργανόγραμμα για τη Γενική Γραμματεία Πολιτισμού και ζήτησαν την άμεση απόσυρσή του. Συγκεκριμένα επισήμαναν ότι το οργανόγραμμα αυτό προβλέπει δραματική περικοπή των Διευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Γ.Γ. Πολιτισμού, καθώς ζωτικές διευθύνσεις, όπως η Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης και η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού αποσπώνται από τη Γ.Γ. Πολιτισμού και εντάσσονται απευθείας στις Γεν Δ/νσεις του ΥΠΑΙΘΠΑ, αποδεικνύοντας έτσι ότι αντίθετα από τις εξαγγελίες περί αυτονομίας της Γ.Γ. Πολιτισμού η συνένωση με το Υπ. Παιδείας ολοκληρώνεται και οριστικοποιείται. Επίσης, συγχωνεύει ή και καταργεί διευθύνσεις και υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων με διαφορετικά επιστημονικά και διοικητικά καθήκοντα, ενώ εξαφανίζει τις Εφορείες των Ενάλιων Αρχαιοτήτων, της Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας, των Ιδιωτικών Συλλογών, τα Αρχαιολογικά Ινστιτούτα, τη Διεύθυνση Αρχαιοκαπηλίας, την Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως, την Ειδική Υπηρεσία που είναι αρμόδια για την υλοποίηση των έργων ΕΣΠΑ, ενώ πουθενά δεν γίνεται λόγος για τους φύλακες! Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε πλήρη απαξίωση τον ήδη επιβαρυμένο Πολιτισμό στη χώρα μας.
Οι εργαζόμενοι εμμένουν στις θέσεις τους για την αυτοτέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού και του έργου του, για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των συναδέλφων τους και για τη διάσωση, συντήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού.
Τέλος, καταγγέλλουν ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού κ. Τζαβάρας όλο αυτό το διάστημα τους εμπαίζει για δήθεν προτάσεις που είχε καταθέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με τη σειρά του απαντάει πως ουδέποτε έλαβε αυτές τις προτάσεις.
Η βουλευτής δήλωσε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, μέσα κι έξω από τη Βουλή, με κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή όλου του προσωπικού που απασχολείται στο ΥΠΠΟ. Στις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα του Πολιτισμού, η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση απαντάει με τη διάλυση όλων των δομών, κάτι που αποτελεί πλέον προσφιλή τακτική της. Τέλος, δεσμευόμαστε για την αυτοτέλεια του Υπουργείου Πολιτισμού, καθώς ο Πολιτισμός είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας».


.