Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
8 Μάρτη
 Ημέρα της Γυναίκας παγκοσμίως, ημέρα της γυναίκας της κρίσης και των μνημονίων στην Ελλάδα του 2013, ημέρα της Ελληνίδας η οποία βιώνει μέσω της βαθιάς και παρατεταμένης λιτότητας την οπισθοδρόμηση που επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση.
Δικαιώματα στην κοινωνική και δημόσια ζωή των γυναικών, τα οποία κατακτήθηκαν ύστερα από αγώνες ολόκληρων δεκαετιών, ανατρέπονται βάναυσα από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση κατ’ επιταγήν της τρόικας και του ΔΝΤ. Ανεργία, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των μισθών, μισθολογική ανισότητα, επαγγελματική στασιμότητα, μερική απασχόληση, εφεδρεία, απολύσεις, στέρηση κοινωνικών και μείωση ασφαλιστικών παροχών, μειωμένες ασφαλιστικές προσδοκίες, έλλειψη δημόσιων δομών φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια, ανεπάρκεια δημόσιας φροντίδας υγείας, κοινωνική απομόνωση και περιθωριοποίηση είναι η πραγματικότητα την οποία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η γυναίκα στην Ελλάδα του 2013.
Οι διακρίσεις και η βία κατά των γυναικών σε όλους τους χώρους και σε όλες τις ηλικίες ενισχύονται σε συνθήκες κρίσης, με την επιρροή των ακροδεξιών ιδεών και προτύπων συμπεριφοράς, τον πολυδιάστατο ρατσισμό, τον συντηρητισμό και την ανυπόκριτη βία να αυξάνονται καθημερινά.
Η κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων έχει μπεί στην ατζέντα των «μεταρρυθμιστικών» δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Η συλλογική αντίσταση και ο αγώνας για την ανατροπή, την ουσιαστική χειραφέτηση και την κοινωνία της πραγματικής ισότητας είναι μονόδρομος.





.