ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ,

                      Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ                                     

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


Η Μνημονιακή Συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Παιδείας συνεχίζουν να παραμένουν πιστοί στο δόγμα «εξορθολογισμός διά του αιφνιδιασμού». Δεν εξηγείται διαφορετικά η μεθόδευση της κατάργησης και συγχώνευσης πάνω από 80 τμημάτων ΤΕΙ πίσω από τις πλάτες των καθηγητών, των φοιτητών και των κομμάτων. Και, για να είμαστε πιο σαφείς, κάποιοι «ημέτεροι» γνώριζαν. Κάποιοι άσκησαν πιέσεις για να περισώσουν τα τμήματα της περιφέρειάς τους. Σε κάποιους ασκήθηκαν πιέσεις για να μην αντιδράσουν.

Το  σύστημα εξουσίας που καταδικάζουν ότι ήταν σάπιο και θέλουν να το εξορθολογήσουν, αυτό το ίδιο σύστημα του παραγοντισμού και του ρουσφετιού συνεχίζουν να υπηρετούν.

Οι λόγοι του κλεισίματος των τμημάτων ΤΕΙ στην Ηλεία δεν είναι ακαδημαϊκοί. Δεν είναι οικονομικοί. Μεθοδεύουν και άλλες συγχωνεύσεις τμημάτων, προωθούν την εργασιακή ευελιξία και τις απολύσεις διδασκόντων και εργαζομένων και υποχρεώνουν χιλιάδες σπουδαστές να μετακομίσουν άρον άρον ή ακόμη και να διακόψουν τις σπουδές τους.

Χρειάζονται λιγότερη παιδεία. Λιγότερους φοιτητές. Απαγορευτική συμμετοχή στην Ανώτατη Εκπαίδευση των νέων από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, δηλαδή της πλειονότητας του Ελληνικού Λαού.
Αυτό θα φανεί με τη λειτουργία των ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Κολέγια) που τα πτυχία τους εξισώνονται με  τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων, όπως πρόσφατα ψηφίστηκε από τη Βουλή.

Ο Νομός Ηλείας για άλλη μια φορά παίζει το ρόλο του φτωχού συγγενή. Τι κι αν βγάζουν κορόνες οι εκλεγμένοι βουλευτές και αιρετοί ότι είναι αιτία πολέμου το κλείσιμο του ΤΕΙ Αμαλιάδας; Τους είδαμε και όταν μεταφερόταν το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Πάτρα. Τους είδαμε πόσο πολέμησαν για την Ολυμπία Οδό, το λιμάνι του Κατάκολου, το σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι ίδιοι καθημερινά στηρίζουν τα κόμματα μιας Συγκυβέρνησης που παίρνει αποφάσεις οι οποίες βυθίζουν καθημερινά την κοινωνία σε οικονομικό μαρασμό, σε εξαθλίωση, στην ύφεση και στην ανεργία. Τώρα θυμήθηκαν το αρραγές μέτωπο της Ηλείας; Τόσα χρόνια μια χαρά μέτωπο είχαν πίσω από τις πλάτες του ηλειακού λαού.

Η για πρώτη φορά βουλευτική έδρα της Αριστεράς στην Ηλεία δεν θα μπει στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα γίνει συστατικό του ίδιου ομογενοποιημένου χυλού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που μας σερβίρεται ως πανάκεια για όλα τα δεινά. Η  βουλευτική έδρα της Αριστεράς στην Ηλεία είναι και θα παραμείνει εργαλείο ανάδειξης των προβλημάτων του τόπου μας και αφετηρία αγώνων μαζί με τις τοπικές κοινωνίες.

Δηλώνω αλληλέγγυα στον αγώνα των φοιτητών και των φορέων του νομού για την παραμονή των ΤΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην Αμαλιάδα και του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΜΕ στον Πύργο. Αν ο Υπουργός πιστεύει πραγματικά ότι η Ηλεία αδικείται και αν είναι ανοιχτός σε προτάσεις, να υιοθετήσει τις απόψεις των φοιτητών και φορέων της Ηλείας για τη δημιουργία αυτόνομης Σχολής ΑΤΕΙ στο νομό, η οποία θα περιλαμβάνει τα τρία υπάρχοντα Τμήματα, καθώς και ένα νέο τμήμα Γεωργικών Εφαρμογών.









.