Ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας στα μπλόκα των αγροτών

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας επισκέφθηκε τους αγρότες στα μπλόκα του νομού, στη Μαραθιά και στο Κουρτέσι. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε η βουλευτής Έφη Σαλτάρη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απ' όλο το νομό.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στη συμβολική ολιγόλεπτη κατάληψη της εθνικής οδού στο Κουρτέσι. Στη συνέχεια συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους αγρότες και εξέφρασαν τη συμπαράσταση του κόμματος στα αιτήματα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εκτίναξη στα ύψη του κόστους παραγωγής με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το πετρέλαιο, ενώ, ταυτόχρονα, έχει μειωθεί στο μισό η επιστροφή ΕΦΚ και ΦΠΑ. Επισημάνθηκε επίσης το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, καθώς και η παντελής έλλειψη ρευστότητας και δανειοδότησης. Τονίστηκε τέλος η ασυδοσία μεγαλεμπόρων και αλυσίδων που αφήνονται ανεξέλεγκτοι να εκβιάζουν τους αγρότες με τιμές κάτω από το κόστος, αλλά και να καθυστερούν για μήνες τις πληρωμές των αγροτικών προϊόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και την ανόρθωση της υπαίθρου.

 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-EKM Ηλείας


.