ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: Ακόμα ένα απλόχερο δώρο στις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους

Δήλωση της βουλευτού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

 Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα η απόλυτη υποταγή και σύμπλευση της τρικομματικής κυβέρνησης με το ιδιωτικό κεφάλαιο, τις τράπεζες και τους παραχωρησιούχους. Μάλλον οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης, υποκύπτοντας πολύ εύκολα στα διαπλεκόμενα συμφέροντα των τραπεζιτών, ξέχασαν πολύ γρήγορα τις διαβεβαιώσεις που μας έδωσαν μόλις πριν από δύο εβδομάδες ότι το έργο της Ολυμπίας Οδού δεν θα σταματήσει στην Πάτρα. Αλήθεια, δεν μας είπαν οι κύριοι της Συγκυβέρνησης με τι κριτήρια πάρθηκε αυτή η απόφαση που ακούσαμε χθες δια στόματος κυρίου Χατζηδάκη; Με κοινωνικά και αναπτυξιακά; Ή μήπως ο μόνος γνώμονάς τους ήταν τα κέρδη και τα οφέλη των παραχωρησιούχων; Μάλλον το δεύτερο, καταδικάζοντας έτσι έναν ολόκληρο πολύπαθο νομό σε συγκοινωνιακό και προπάντων αναπτυξιακό αποκλεισμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να συνεχιστεί το έργο, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Αποτελεί πραγματικά μεγάλη ειρωνεία την ίδια ώρα που ανακοινώνεται η διακοπή του έργο της Ολυμπίας Οδού οι Συγκυβερνώντες να προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι των κατοίκων του νομού «ξεθάβοντας» το Ταμείο Μολυβιάτη. Δεν μας είπαν όμως πώς  βρέθηκαν ξαφνικά αυτά τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Γεννιέται το ερώτημα τι θα πράξουν οι κάθε είδους αιρετοί του νομού, οι προσκείμενοι στη Συγκυβέρνηση, που απειλούσαν είτε να παραιτηθούν είτε να ρίξουν την κυβέρνηση… Αναμένουμε.

13/12/2012



.