Η Ν.Δ. και ο κ. Χήνος σε σύγχυση
Οποιοσδήποτε καλόπιστος, που τον διακρίνει πολιτικός πολιτισμός, θα μπορούσε να αποφύγει να σχολιάσει το νέο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του κ. Χηνου, προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας της ΝΔ, διότι δεν θα ήθελε να απαντήσει σε κείμενο που το διακρίνει η αγένεια και οι απρεπείς χαρακτηρισμοί.
           Ωστόσο επειδή ο κ. Χήνος στο κείμενό του, αφού  κάνει νέα χρονικά άλματα και από το μακρινό 1966 μεταβαίνει στο 2004, εγκαλεί το ΣΥΡΙΖΑ για τη ματαίωση της «επένδυσης» που προωθούσε ο κ. Γεωργακόπουλος στην περιοχή του Καϊάφα, θα πρέπει να του θυμίσουμε ότι αυτή η «επένδυση» ήταν παράνομη. Ξεχνάει άραγε ο κ. Χήνος την προσπάθεια «ορισμένων» να βαφτίσουν τη λιμνοθάλασσα «μικρή λίμνη» και ότι η τυχόν υλοποίησή της θα αναγορευόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ; Άλλωστε αυτό είχε καταγγείλει και ο τότε πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής σε ομιλία του στην Πάτρα. Να θυμίσουμε επίσης στον κ. Χήνο και την αντίδραση του κ. Κοντογιάννη, στη σύσκεψη που έγινε τον Ιούλιο του 2005 για το ίδιο  θέμα στο γραφείο του υφυπουργού Τουρισμού Αναστάσιου Λιάσκου, παρουσία τοπικών παραγόντων (δεν ξέρουμε αν συμμετείχε και ο κ. Χήνος, ως «ειδικός» στις συσκέψεις) και βουλευτών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ του νομού Ηλείας. «Κάνουν λάθος εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με συνοπτικές
διαδικασίες μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις στον Καϊάφα και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών, τηρεί τους νόμους και προστατεύει το περιβάλλον. Με αυτό τον λεπτό αλλά αναγκαίο συνδυασμό θα πετύχουμε την ανάπτυξη και καλό είναι κάποιοι να μην προτρέχουν», είπε ο κ. Κοντογιάννης. http://ionionfm.gr/display.greek.news.php?Mid=17&sub1=1&artid=6539&CurDt=1189112400
Ας σκαλίσει λίγο τη μνήμη του ο κ. Χήνος, γιατί όσο εκφέρει λόγο, τόσο εκτίθεται αυτός και περισσότερο εκθέτει το κόμμα του. Βέβαια σήμερα ο κ. Χήνος υποστηρίζει την παρανομία, γιατί ακολουθεί πιστά τις πολυάριθμες τελευταίες πολιτικές «κωλοτούμπες» της ΝΔ και της πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συνίσταται στο τρίπτυχο ΟΛΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ–ΦΘΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ή καλύτερα ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΠΑΡΟΥΜΕ.
Αν όλα αυτά σήμερα δεν έχουν σημασία για τον κ. Χήνο και τη συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για τον Ηλειακό λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η νομιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος στην αξιοποίηση των παραλιών καταλαμβάνουν πρωτεύουσα θέση.
Να θυμίσουμε, επίσης, στον κ. Χήνο ότι από το 1974 και μετά οι κυβερνήσεις ήταν γαλαζοπράσινες.
Να του θυμίσουμε ότι από τoν προϋπολογισμό του 2013, με τις ψήφους των βουλευτών των κομμάτων της συγκυβέρνησης,  αφαιρέθηκαν τα κονδύλια για τα σεισμόπληκτα της Δυτικής Ελλάδος;
Να του θυμίσουμε ότι τα χρήματα των εθελοντών ανά τη χώρα, του λεγόμενου Ταμείου Μολυβιάτη, τα κατακράτησαν άλλοτε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και άλλοτε κυβερνήσεις Ν.Δ, και σήμερα συνεχίζουν να τα κατακρατούν και συνεταιρικά;
Ας θυμηθεί ο κ. Χήνος, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ την κατάργηση του Σιδηρόδρομου, τις υποσχέσεις των γαλαζοπράσινων υπουργών  και τις θριαμβολογίες των τοπικών παραγόντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για  το Αεροδρόμιο Ανδραβίδας, πάει πέταξε και αυτό. Η Ολυμπία Οδός και αυτή μετέωρη.
Ας θυμηθεί ο κ. Χήνος ποιες κυβερνήσεις και ποιοι τοπικοί παράγοντες εξέθρεψαν τα τελευταία σαράντα χρόνια τις καταπατήσεις  στις παραλίες της Ηλείας.  Δεν τον είδαμε να ψελλίζει έστω κάποια διαμαρτυρία.
Και ο κατάλογος για τα «έργα» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία δεν έχει τελειωμό, άλλωστε «κατόρθωσαν» να τον φέρουν τελευταίο σε όλη τη χώρα.
Όσο και αν προσπαθεί  ο κ. Χήνος να αποσείσει τις ευθύνες της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το μαρασμό του νομού Ηλείας, η προσπάθειά του είναι μάταιη.
Αντιλαμβανόμαστε την ταραχή που διακατέχει τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, γιατί ο ηλειακός λαός τους γυρίζει καθημερινά την πλάτη εξαιτίας της αντιλαϊκής  φιλομνημονιακής πολιτικής που καθημερινά εφαρμόζουν, σύμφωνα με τις εντολές  ΕΕ–ΔΝΤ-ΕΚΤ και οδηγούν τη χώρα στο μαρασμό και το λαό στην εξαθλίωση. Να είναι βέβαιοι ότι σύντομα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα δώσει τη δυνατότητα σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να σταματήσει το καταστροφικό τους έργο ώστε να ξεκινήσει η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη
Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ










.