Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Πύργου για τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου




39 χρόνια συμπληρώνονται από την εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία αποτέλεσε και την απαρχή της πτώσης της χούντας των συνταγματαρχών.
Σχεδόν 4 δεκαετίες έχουν περάσει και τα αιτήματα της εξέγερσης για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη επικαιροποιούνται με τον πιο εμφατικό τρόπο σε μία περίοδο όπου οι κατακτήσεις των εργαζομένων, το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά, η δημοκρατία θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων. Κατακτήσεις που πέτυχε το κίνημα τη μεταπολίτευσης με σκληρούς αγώνες, ξηλώνονται.

Απέναντι στο αίτημα για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και λαϊκή χειραφέτηση, οι κυβερνήσεις τους επενδύουν στην καταστολή και την τρομοκρατία, δίνοντας χέρι βοηθείας στους νεοναζιστές. Πάνω στις κοινωνικές στάχτες της κρίσης αναπτύσσεται ο φασισμός. Οι δυνάμεις του συστήματος προσπαθούν να διασώσουν τα κέρδη τους διαλύοντας τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Πλέον, μπορούν να κυβερνήσουν μόνο με συνεχείς εκβιασμούς, τρομοκρατία και καταστολή. Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλλουν τις βάρβαρες και εγκληματικές πολιτικές τους. Το σύστημα τους το μόνο που προσφέρει είναι φτώχεια, πείνα και ανεργία.

Η εξέγερση του Νοέμβρη αποδεικνύει πως οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, όπως τότε έτσι και σήμερα, μπορούν να επιφέρουν τεράστιες κοινωνικές αλλαγές και να αλλάξουν τα δεδομένα. Σήμερα, απέναντι στις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης, της Ευρωπαΐκής Ένωσης και του ΔΝΤ οφείλουμε να υψώσουμε τους συλλογικούς και ανυποχώρητους αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων μέχρι την ανατροπή! Υπάρχει εναλλακτική λύση και αυτή είναι η κυβέρνηση της αριστεράς. Οι νέοι και οι νέες τους ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται στους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους να πρωτοστατήσουν στη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή που επέρχεται. Να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Όλοι και όλες μαζί με όπλο μας την αντίσταση και δύναμη μας την αλληλεγγύη να τους ανατρέψουμε. Nα θέσουμε τις βάσεις για μία άλλη κοινωνία, της ισότητας, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης. Για να ανοίξουμε το δρόμο για το Σοσιαλισμό.

Ως ΝΕΟΙ & ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Πύργου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ ΠΥΡΓΟΥ  θα συμμετέχουμε στους εορτασμούς για την επέτειο που θα λάβουν χώρα στο χώρο του ΤΕΙ και καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, τον λαό του Πύργου στη μεγάλη πορεία για το Πολυτεχνείο ,που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Σάββατο στις 17 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μμ , με αφετηρία το χώρο του ΤΕΙ Πύργου.


Νέοι & Νέες ΣΥΡΙΖΑ Πύργου


.