ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

 Από την ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης αναφέραμε ότι το σλόγκαν «Πωλείται η Ελλάς φθηνά» θα είναι κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή της χώρας. Τώρα έχει προστεθεί  και η λέξη «γρήγορα».
   Σε καθημερινή βάση έχουμε και μια εκχώρηση δημόσιου πλούτου της χώρας.  Πρώτα η Αγροτική Τράπεζα, έναντι ευτελούς τιμήματος χαρίστηκε στην ιδιωτικών συμφερόντων Τράπεζα Πειραιώς .Ακολουθούν   Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,  Ελληνικά Ταχυδρομεία και τώρα, παραμονές Δεκαπενταύγουστου,  23 λιμάνια  είναι έτοιμα να «παραχωρηθούν» σε τρίτους.
   Αυτά συμβαίνουν χωρίς  ο ελληνικός λαός  να ενημερωθεί και όταν η Βουλή είναι κλειστή και απαξιώνεται , ενώ η νοημοσύνη των πολιτών υποτιμάται.
    Το μείζονος σημασίας για την τοπική κοινωνία λιμάνι του Κατακόλου έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).  Κι όταν ακούμε «αξιοποίηση» καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι σημαίνει ιδιωτικοποίηση  και εκχώρηση δικαιωμάτων χρήσης, διαχείρισης εκμετάλλευσης, διοίκησης προς τρίτους..
   Σημαίνει ότι η δήθεν τοπική ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας θα θυσιαστούν στο βωμό της εξυπηρέτησης πολυεθνικών συμφερόντων, χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι εγείρονται και θέματα ασφάλειας  για τη χώρα.
Είναι βαριές οι ευθύνες όλων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)  όσοι δηλαδή στηρίζουν τη κυβέρνηση Σαμαρά και είναι τουλάχιστον υποκριτικές οι δήθεν ανησυχίες των Ηλείων βουλευτών της συγκυβέρνησης.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ότι τέτοιου είδους πραξικοπήματα μας βρίσκουν αντίθετους και δεν θα αναγνωρίσουμε τετελεσμένα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.