ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΜΠΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/8/2012


Το Σάββατο 18/8/2012 συνεδρίασε η Συντονιστική Γραμματεία της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου Ηλείας. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη.
  Τα συμπεράσματα της συνεδρίασης έχουν ως ακολούθως:
1.                  ΘΕΜΑ ΑΤΕ : Παρακολουθήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην τράπεζα Πειραιώς και το σκανδαλώδη τρόπο που η συγκυβέρνηση επέλεξε για να ευνοήσει την τελευταία. Οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ οδηγήθηκαν σε ένα εργασιακό μεσαίωνα αφού
αναγκάστηκαν να υπογράψουν συμβάσεις εν λευκώ με ταυτόχρονη δραματική μείωση των ήδη χαμηλών αποδοχών τους.
Πέραν όλων αυτών των σκανδάλων, θέλουμε να τονίσουμε ότι η αγροτική γη που είναι υποθηκευμένη στην ΑΤΕ (το 78% της καλλιεργήσιμης), περιέρχεται πλέον στην (ιδιωτική) τράπεζα Πειραιώς.
Διακηρύσσουμε και πάλι ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τέτοιου είδους σκανδαλώδεις συμβάσεις.

2.                  ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΗΛΕΙΑΣ:  Τα ιδρύματα της μητρόπολης Ηλείας προσπαθούσαν να καλύψουν ένα μέρος του μεγάλου κοινωνικού ελλείμματος που παρουσίαζε το κράτος στο θέμα της κοινωνικής μέριμνας και προστασίας. Γινόμαστε μάρτυρες του φαινομένου να κλείνουν δυο από αυτά τα ιδρύματα (Βάρδας και Βλαχέρνας) με το αιτιολογικό ότι η μητρόπολη Ηλείας δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει πλέον τα έξοδα λειτουργίας τους.
Και η δικαιολογία αυτής της ενέργειας είναι ότι σταμάτησε η επιχορήγηση του κράτους προς τα ιδρύματα.
  Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνθρωποι που εξυπηρετούσαν τα ιδρύματα αυτά δεν έχουν πλέον κατάλυμα. Ένα ακόμη αποτέλεσμα είναι ότι οι εργαζόμενοι στα ιδρύματα αυτά κλήθηκαν να υπογράψουν συμβάσεις εν λευκώ και με μειωμένες αποδοχές.
 Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές και αξιώνουμε από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες των ιδρυμάτων αυτών. Επίσης απαιτούμε να εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στα ιδρύματα.

3.                  ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΕΞΟΔΩΝ ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ: Σε συνάντηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Εφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τον υπεύθυνο του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκαν καταγγελίες ασφαλισμένων του για περικοπή των εξόδων λουτροθεραπείας. Έτσι πολλοί ασφαλισμένοι δεν έχουν τη δυνατότητα  να πραγματοποιήσουν λουτροθεραπείες και εισπνοές στα Λουτρά Λίντζη (Κυλλήνης). Ο ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου Ηλείας καταγγέλλει την αναλγησία του ΕΟΠΥΥ.

4.                  ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΑΡΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟ: Η Σ.Γραμματεία αποφάσισε να εκπροσωπηθεί από το μέλος της Δ.Μαυράκη στην προγραμματισμένη Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων περιοχής Βουπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στη Βάρδα τη Δευτέρα στις 7.30 το απόγευμα.

5.                  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- Η διαδικασία μετασχηματισμού και ενιαιοποίησης του πολιτικού φορέα :
Η Σ. Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου Ηλείας εν όψει της ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη με θέμα την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία ενιαιοποίησης του πολιτικού μας φορέα, θέλει ακόμη μια φορά να διακηρύξει ότι:
-     Η εγγραφή νέων μελών συνεχίζεται καθημερινά. Αιτήσεις δέχονται όλα τα μέλη της Σ.Γραμματείας.
-     Σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (30/6 και 1/7/ 2012) «Μέλη θεωρούνται όσοι/ες προσέρχονται για να εγγραφούν, αποδέχονται το πλαίσιο του σχήματος και συμμετέχουν στις διαδικασίες του.»

Για την Σ.Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Κάμπου Ηλείας

Ο υπεύθυνος τύπου
Γιώργος Πυλαρινός.


.