Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία ξημερώνει για όλους μας . Η συστηματική και σχεδιασμένη διάλυση των φορέων πρόνοιας προωθεί την άλωση του τομέα Υγείας με στόχο την ιδιωτικοποίησή και εμπορευματοποίησή του .
Η μείωση των δημοσίων δαπανών Υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα , σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το Ε.Σ.Υ. το οποίο κυριολεκτικά καταρρέει .
Η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών υγείας δεν επιτρέπει την κάλυψη κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και έχει σαν συνέπεια το κλείσιμο μονάδων και τον περιορισμό κλινών .
Η ομολογημένη πρόθεση του υπουργού Οικονομικών για ενοικίαση σε ιδιώτες μονάδων του Ε.Σ.Υ. με το πρόσχημα οτι υπολειτουργούν , καθώς και του
υπουργού Υγείας για δήθεν αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των κρατικών νοσοκομείων , επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας
Τα δραματικά προβλήματα δεν περιορίζονται  στο χώρο των δημόσιων νοσοκομείων αλλά επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών, σε εκατομμύρια εργαζόμενους , ασφαλισμένους ή μη .
Η λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI Βενιζέλου - Τρόικας  σε συνδυασμό με την γενικευμένη ανεργία και την αδυναμία καταβολής εισφορών , τινάζει στον αέρα το δημόσιο σύστημα υγείας συνολικά . Εννέα (9)στους δέκα (10) Έλληνες αδυνατούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και το ένα δεύτερο (½) του πληθυσμού δεν πραγματοποιεί απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις λόγω οικονομικής αδυναμίας και διάλυσης του ΕΟΠΥΥ .
Σε αυτό το γενικό πλαίσιο τοποθετείται η απαξίωση και διάλυση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Πύργου καθώς και των υπόλοιπων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Νομού. Δραματικές ελλείψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, απαξίωση των εργαζομένων με εξοντωτικά ωράρια και μισθολογική εξαθλίωση, δίνουν την εικόνα της δημόσιας υγείας στο νομό.
Μπροστά σ΄ αυτή την τραγική κατάσταση η κοινωνία πρέπει να σημάνει συναγερμό για να αντισταθεί και να ανατρέψει αυτά τα σχέδια .
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένο ότι η προτεραιότητα της ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών είναι αδιαπραγμάτευτη  σε σχέση με τα συμφέροντα της κλίκας των τοκογλύφων και των τραπεζιτών . Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη .
Γι αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για :
·         Ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση ή την εθνικότητά του.
·         Άμεση οικονομική στήριξη του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
·         Κατάργηση της επιβάρυνσης των 5 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία
·         Κατάργηση του ν. 4052/12 και ακύρωση των συγχωνεύσεων και ιδιωτικοποιήσεων των νοσοκομείων. 
·         Αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους νοσοκομειακούς και σταδιακή εξόφληση δεδουλευμένων και χρεών προς τους συνεργαζόμενους με τα ασφαλιστικά ταμεία.
   Το βάθος της σημερινής κρίσης δυστυχώς δεν επιτρέπει αυταπάτες ότι με εκκλήσεις και αιτήματα προς την κεντρική εξουσία υπάρχει περίπτωση να έχουμε θετικά αποτελέσματα . Απαραίτητος όρος για την πραγματική ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι η ανατροπή του Μνημονίου και των Μνημονιακών Κυβερνήσεων , ώστε ο Λαός να πάρει ο ίδιος στα χέρια του τις τύχες του και να καθορίζει αυτός το παρόν και το μέλλον του


.