Μαύρο στους μαυρογυαλούρους/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-4-2012




Μαύρο στους μαυρογυαλούρους


   Ο νομός Ηλείας για τις δυνάμεις του δικομματισμού θεωρούνταν προνομιακός νομός. Όλοι οι βουλευτές από την μεταπολίτευση έως σήμερα προέρχονταν από τις Δυνάμεις του μνημονίου, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Οι πολιτικές που εφάρμοσαν οι βουλευτές του δικομματισμού είχαν ως αποτέλεσμα, η Ηλεία που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος νομός στην αγροτική παραγωγή, να είναι ο τελευταίος σε ανάπτυξη και να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην υγεία, την παιδεία και τις υποδομές.

Δεν ξεχνάμε ότι η ψήφιση του μνημονίου από τους τοπικούς βουλευτές έχει ως αποτέλεσμα τα υπάρχοντα προβλήματα να ενταθούν. Οι δυνάμεις του μνημονίου ευθύνονται για:
·         Το κλείσιμο σχολείων στον νομό Ηλείας
·         Την περαιτέρω υποβάθμιση του συστήματος υγείας σε σημείο που να κρίνεται απαραίτητη η παρέμβαση των Γιατρών του κόσμου
·         Την υποβάθμιση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού, που είχε ως αποτέλεσμα την ληστεία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας
·         Την διασπάθιση πόρων που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους  και την μη καταβολή των αποζημιώσεων.
·         Την παύση δρομολογίων του ΟΣΕ.
·         Την μεγάλη ανεργία, ιδίως στους νέους και νέες, πτυχιούχους και μη.
·         Το επικείμενο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εγκατάσταση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» και την καταστρατήγηση των διεθνών περιβαλλοντικών συνθηκών.

Οι βουλευτές που ζητούν σήμερα ξανά την ψήφο σου με περισσό θράσος, ψήφησαν τα μνημόνια με χέρια και πόδια. Η πολιτική λιτότητας που στηρίζουν, δεν επιτρέπουν την ανάρρωση του νομού, αντίθετα τον υποβαθμίζουν περισσότερο. Τα δήθεν σχέδια τους για «ανάπτυξη» και «επενδύσεις» θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετατραπεί η Ηλεία σε τριτοκοσμική περιφέρεια-μπανανία.
Καμία ανοχή σε αυτούς που ξεγέλασαν τους πολίτες, λέγοντας του ότι με το μνημόνιο θα είμαστε καλύτερα. Καμία ανοχή σε αυτούς που μας οδηγούν στην καταστροφή.

Οι πολίτες του νομού Ηλείας πρέπει να σταθούν υπεύθυνα και να καταψηφίσουν τις δυνάμεις του μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Μόνη υπεύθυνη λύση, η Αριστερά

Το γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


.