ΤΟ PSI ΑΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!


ΕΤΟΙΜΗ ΜΙΑ ΚΑΤ' ΑΡΧΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ PSI;
PSI ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗ, ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ, ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!
Όλα δείχνουν ότι η χώρα βαδίζει προς τη λήξη της πρώτης φάσης μιας βασανιστικής και μαρτυρικής πορείας για την «υποτιθέμενη» ολοκλήρωση του PSI.
Αυτή η «ολοκλήρωση» του PSI όχι μόνο δεν θα προσφέρει την παραμικρή ανακούφιση στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και θα ρίξει τη χώρα σε μια νέα άβυσσο, ρημάζοντας ότι έχει, με χίλιες δυσκολίες, απομείνει όρθιο σε αυτή τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να υπάρξει, με την έλευση Νταλάρα στην Αθήνα και στις σχετικές διαπραγματεύσεις με τον Λ. Παπαδήμο και το οικονομικό επιτελείο, κάποια καταρχήν συμφωνία για το επιτόκιο (μάλλον γύρω ή λίγο κάτω από το 4%) και τους άλλους όρους του «κουρέματος» και της ανταλλαγής ομολόγων.
Αυτή η καταρχήν, όμως, συμφωνία θα πρέπει να περάσει από σαράντα κύματα μέχρι να εφαρμοστεί - και αν εφαρμοστεί ! - ενώ είναι βέβαιον ότι θα είναι απολύτως ανεπαρκής για να καταστήσει το ελληνικό χρέος βιώσιμο και σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να είναι εθελοντική.
Για αυτό αρκετοί από τους ιθύνοντες κύκλους στην ΕΕ έχουν αρχίσει να ψελλίζουν για την ανάγκη να μπουν στο «κούρεμα» και τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ για να «χρυσώσουν», όπως-όπως, το χάπι του ελληνικού μαρτυρίου.
Το γεγονός ότι η συμφωνία ανταλλαγής δεν θα είναι εθελοντική αλλά τελικώς η συμμετοχή θα γίνει υποχρεωτική, σημαίνει ότι θα επέλθει πτώχευση εντός του ευρώ, της οποίας μόνο το είδος θα απομένει να καθοριστεί!
Αυτή η πτώχευση θα έχει ως συνεπακόλουθο νέο δρακόντειο μνημόνιο, το οποίο ήδη τελεί υπό (ψευδο)«διαπραγμάτευση» και την πλήρη παράδοση της χώρας στην τρόϊκα για τα περαιτέρω, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η γενική εκποίηση-ιδιωτικοποίηση (ξεπούλημα) των πάντων σε αυτόν τον τόπο!
Ήδη  οι (ψευτο)«διαπραγματεύσεις» για το νέο δρακόντειο μνημόνιο βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη
Στο στόχαστρο αυτού του μνημονίου θα είναι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, πλην, ίσως, του κατώτατου μισθού, ο οποίος, ενδεχομένως, να διατηρηθεί φαινομενικά, αφού στην πράξη είναι ήδη «μισθός-φάντασμα»!
Στόχος του νέου μνημονίου θα είναι, επίσης, σε πρώτη φάση οι επικουρικές συντάξεις και αμέσως μετά ό,τι έχει απομείνει από τις κύριες συντάξεις!
Και αυτό διότι το πλήγμα από το PSI θα το υποστούν τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού θα «κουρευτούν» χωρίς αποζημίωση (!) τα ομόλογα ύψους περίπου 24 δις που κατέχουν!
Με δυο λόγια το PSI, μέσα σε συνθήκες ύφεσης και ανεργίας, θα επιφέρει τη χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα, ενώ θα το αποτελειώσει η δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (περίπου 10%) που έχουν εγκληματικά συνομολογήσει οι περίφημοι κοινωνικοί εταίροι και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ συμπεριλαμβανομένης.
Να σημειώσουμε ότι αυτή η νέα πρωτοφανής λεηλασία της χώρας θα φέρει τη συνυπογραφή και τη γραπτή δέσμευση για εφαρμογή της (δανειακή σύμβαση + νέο μνημόνιο) και των τριών κομμάτων της αστικής καμαρίλας (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ -ΛΑΟΣ), όπως ρητά απαιτεί η τρόϊκα και θέτει ως προϋπόθεση της νέας χρηματοδότησης.
Αυτή την ώρα που η Ελλάδα δένεται χειροπόδαρα και όλο το χρέος της πάει να μεταφερθεί στο Αγγλικό δίκαιο και σε «θεσμικούς» φορείς (κράτη, ΕΚΤ και ΔΝΤ), καθιστώντας πολύ πιο δυσχερές το άνευ όρων «κούρεμά» του με ελληνική πρωτοβουλία, μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να διασώσει τη χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή και τον εξανδραποδισμό.
Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαία μια μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς και μια γνήσια εργατική και λαϊκή επανάσταση που θα πει ένα μεγάλο όχι στο PSI, την τρόικα, το παλιό και το νέο μνημόνιο!
Σήμερα, όσο ποτέ, ο λαός στο δρόμο και στο προσκήνιο μαζί με μια συμπορευόμενη Αριστερά, μπορεί να ανατρέψει μια βρώμικη πολιτική και οικονομική τάξη πραγμάτων και να επιβάλει τη διακοπή αποπληρωμής του χρέους, την άμεση έξοδο από την ευρωζώνη, τη συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τις ολοκληρωτικές επιλογές της, ανοίγοντας το δρόμο σε μια αναγεννητική προοδευτική παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας με προοπτική ένα νέο σοσιαλισμό!


.