Δεν χωρά ο ρατσισμός στις γειτονιές μας


Με αφορμή τα γεγονότα στο γήπεδο του Κούβελου θυμίζουμε ξανά ότι οι μετανάστες είναι τα θύματα της εξαθλίωσης και των πολέμων. Είναι τα θύματα των εισβολών του ΝΑΤΟ που κατεδαφίζει κράτη και ξεκληρίζει λαούς. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το μόνο που παίρνει ως αντάλλαγμα είναι τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων συνανθρώπων μας, που προσπαθούν να βρουν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη! Ζητάμε: 
1) Να καταργηθεί η διαβόητη συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ» που εγκλωβίζει τους μετανάστες στη χώρα της πρώτης εισόδου. 2) Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους μετανάστες που θέλουν να μεταβούν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. 3) Να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων που δρουν στα σύνορα με την κάλυψη των αρχών. 4) Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ. 5) Ουσιαστική στήριξη από τις αναπτυγμένες χώρες στα κράτη της Ασίας και της Αφρικής ώστε αυτοί οι άνθρωποι να πάψουν να μεταναστεύουν. 
Συγχαίρουμε όσους, φορείς και πολίτες, συμπαραστάθηκαν άμεσα στο πρόβλημα των μεταναστών, παρέχοντάς τους πρώτες βοήθειες και τα στοιχειώδη. Συγχρόνως καταγγέλλουμε τις ακροδεξιές ομάδες, που με αφορμή την αναζήτηση αξιοπρεπούς προσωρινού καταλύματος για τους μετανάστες, προσπάθησαν να σπείρουν το φόβο στον κόσμο της περιοχής του Κούβελου και να ξεδιπλώσουν τις ρατσιστικές φαντασιώσεις τους! 
Φτάνουν τα ψέματα. Φτάνει το κυνήγι μαγισσών. Οι μετανάστες δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι τα μνημόνια, τα χαράτσια, οι απολύσεις, η ανεργία, το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων, η ισοπέδωση της κοινωνίας, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ακροδεξιάς που αναγκάζουν χιλιάδες νέους  να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, να γίνουν οι ίδιοι μετανάστες. 
H ελπίδα είναι στη δημοκρατία, στην αλληλεγγύη, στην αντίσταση. Η ελληνική κοινωνία θα γυρίσει την πλάτη στον εθνικισμό. Θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, για την κατάργηση των επαίσχυντων μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας στην τρόικα και στους τοκογλύφους δανειστές. 
Η Συντονιστική Επιτροπή Πύργου του ΣΥΡΙΖΑ


.