ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΜΑΣ



Η ληστεία των αρχαιολογικών θησαυρών της Ολυμπίας αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό γεγονός-σχόλιο για την κατάντια της καθεστηκυίας τάξης στην Ελλάδα, σε όλο της το εύρος. Ξηλώνοντας κάθε αμυντικό στοιχείο του τόπου, της «πατρίδας», παραδίδουν ομοφώνως την Ελλάδα στους ξένους δανειστές και κηδεμόνες. Μουσεία χωρίς φύλακες, σχολεία χωρίς βιβλία, πολίτες χωρίς δουλειά, πόλεις χωρίς μαγαζιά, κυβέρνηση με διορισμένο από τους ξένους πρωθυπουργό, δημοκρατία χωρίς περιεχόμενο.Η αφαίρεση των θησαυρών από το Μουσείο της Ολυμπίας, συνέχεια της κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη, επί συγκυβέρνησης, σφραγίζει την πλήρη χρεοκοπία ενός αντιλαϊκού και αντεθνικού «πατριωτισμού», που χρησιμοποιήθηκε σε βαθμό κακουργήματος για να δικαιολογήσει τη νέα εθνική υποτέλεια.
Η ευκολία με την οποία οι δράστες, δύο πεζοί κακοποιοί, μπήκαν στο Μουσείο της Ολυμπίας και σήκωσαν ανεκτίμητης ιστορικής και πολιτισμικής αξίας αρχαία αντικείμενα-σύμβολα, δείχνει την ευκολία με την οποία η χώρα έγινε κόσκινο και λεηλατείται πανταχόθεν με τις υπογραφές και τα «έργα» Παπανδρέου, Σαμαρά, Παπαδήμου, Καρατζαφέρη και Σία.
Πώς θα αντιδράσει η κοινωνία; Με οργή ή με ηττοπάθεια;
Με τη σύληση του Μουσείου της Ολυμπίας, καιρός είναι να ξεσηκωθούν οργισμένοι όλοι αυτοί οι πολίτες, που εξαπατήθηκαν ή/και βιάστηκαν από τους χυδαίους εθνικόφρονες και πατριδοκάπηλους, δεξιάς, σοσιαλδημοκρατικής ή φασιστικής προέλευσης, που η παραμονή τους στην εξουσία εξαθλιώνει τους Έλληνες οικονομικά, ηθικά και πολιτισμικά, μετατρέποντας τους σε υποτελείς χωρίς δικαιώματα, χωρίς ταυτότητα και χωρίς αξιοπρέπεια.
Αν δεν τους πάρουμε με τις πέτρες και τις κατάρες, τώρα!, φοβάμαι ότι, μια μέρα, ο αριστουργηματικός Ερμής του Πραξιτέλη θα φύγει μόνος του από το Μουσείο της Ολυμπίας, προς άγνωστη κατεύθυνση, αηδιασμένος!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ


.