Στο σφυρί η αγροτική γη


Προπομπό της λαίλαπας ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δισ. ευρώ, αποτελεί η αναγγελθείσα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη «αξιοποίηση» έως και τριών εκατομμυρίων στρεμμάτων γεωργικής γης και η προετοιμασία νομοσχεδίου «για την αξιοποίηση της αργούσας κτηματικής περιουσίας αρμοδιότητας του υπουργείου».
Πίσω από τη δήθεν φιλοαγροτική πολιτική υπέρ των ακτημόνων και των νέων αγροτών, κρύβεται το σχέδιο ακόμα μεγαλύτερης συγκέντρωσης της αγροτικής γης σε λίγα χέρια και η βίαιη προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στις απαιτήσεις της ασύδοτης αγοράς. Αυτό αποδεικνύουν σαφέστατα οι προϋποθέσεις που θέτει εξαρχής το ΥΠΑΑΤ περί συμβολαιακής γεωργίας και μακροχρόνιες δεσμεύσεις παραγωγής συγκεκριμένων προϊόντων.
Ακόμα χειρότερα, για τις εκτάσεις σε περιοχές «φιλέτα» με απίστευτη κυνικότητα εξαγγέλλεται η «αξιοποίηση» για οικιστική, βιομηχανική και τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο καταστρατηγώντας απροκάλυπτα τη νομοθετική προστασία της αλλά και ανοίγοντας νέους κύκλους κερδοσκοπίας πάνω στη γεωργική γη.
Η προωθούμενη λεηλασία της αγροτικής γης και της δημόσιας περιουσίας μπορεί να αποτραπεί με τον αγώνα των αγροτών, που έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας.
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΝ Ηλείας
synileias.blogspot.com


.