Συγκέντρωση στον Πύργο από το Κίνημα ενάντια στο μνημόνιο

Στη δημιουργία μιας ευρείας κίνησης από πολίτες, φορείς, συλλογικότητες που θα ενώνει την κοινή προσπάθεια για την ανατροπή του μνημονίου αποσκοπεί το Κίνημα ενάντια στο μνημόνιο, μέλη του οποίου συγκεντρώθηκαν απόψε...
...στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για να συντονίσουν τη δράση τους.





Όπως τονίστηκε, η υπό δημιουργία κίνηση έχει ως απώτερο στόχο «την κοινή προσπάθεια για την απαλλαγή της χώρας από την κηδεμονία της τρόικας, για έναν άλλο δρόμο για τη χώρα, δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης». Έγινε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων πάνω στην πρόταση και εγκρίθηκε ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν προωθήσει αιτήματα που να συσπειρώνουν τους εργαζόμενους, να δίνουν προοπτική νίκης και ελπίδα σε όλα τα θύματα της κρίσης, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φορτώνει την οικονομική κρίση του συστήματος σε εμάς που δεν είχαμε καμία ευθύνη. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους και άνεργους σε συσπείρωση και αγώνα: Συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση που αντιστέκεται στην επίθεση της κυβέρνησης εναντίον εισοδήματος των εργαζομένων.

- Για να μην πληρώσουμε το χρέος εμείς που δεν το δημιουργήσαμε.
- Για κατάργηση του μνημονίου και ανατροπήτης κυβερνητικής πολιτικής και της τρόικας.
- Για διαγραφή του δημόσιου χρέους προς τις τράπεζες, Ελληνικές ή ξένες, για τις οποίες ο πρωθυπουργός ανησυχεί μήπως χρεοκοπήσουν.
- Για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας.
- Για την υπεράσπιση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας.
- Για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.
- Για ανατροπή του αντιασφαλιστικού νόμου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των προηγούμενων».


.