Η Οργάνωση Μελών ΠΥΡΓΟΥ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Πύργου


Μετά τα απανωτά δημοτικά συμβούλια των τελευταίων ημερών θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να επισημάνουμε μερικά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Δήμου και τους συμπολίτες μας.

Σε μια κρίση τάχα νομιμότητας ο υπόδικος για κακούργημα Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής και αφού παζάρεψε με τους δικούς του δημοτικούς συμβούλους ώστε να εμφανιστούν στις συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου,  μιας και στην πρώτη δεν εμφανίστηκαν (αλήθεια γιατί ακυρώσατε το δημ. Συμβούλιο κ. δήμαρχε;;;), έφερε για ψήφιση σαν θέμα  την ανάκληση των αδειών των καταστημάτων της πλατείας Σάκη Καράγιωργα  για πολεοδομικές παραβάσεις.

Κατηγορώντας τον προκάτοχό του ότι επέβαλε την κατασκευή στεγάστρων με προφορικές εντολές και όχι με νόμιμες άδειες, καταλόγισε μεγάλα πρόστιμα στα καταστήματα, αγνοώντας τις ευθύνες και της προηγούμενης αλλά και της σημερινής δημοτικής αρχής καθώς και των υπηρεσιών  του δήμου που ουδέποτε έλεγξαν τα καταστήματα,  καταλογίζοντας τις ευθύνες αποκλειστικά στους καταστηματάρχες.

Φυσικά στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας υπέγραφε τρία χρόνια τώρα τις άδειες για τραπεζοκαθίσματα στα παράνομα μαγαζιά  στην αρχή  κάθε χρόνου.

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Λιατσής εκβιάζει το Δημ. Συμβούλιο με την κατακραυγή του κόσμου και το σέρνει σε όχι νόμιμες αποφάσεις. Η προηγούμενη ήταν με το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο γήπεδο.

 

Η δημοτική αρχή επιτέλους θα πρέπει να δει συνολικά την νομιμότητα στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα , όπως και στην υπόλοιπη πόλη .

Πρώτα από όλα θα πρέπει να γνωρίζει ο κάθε καταστηματάρχης πόσα τετραγωνικά δημόσιου χώρου μπορεί να καταλάβει και με ποιο τίμημα .

Δεύτερον τι παρεμβάσεις μπορεί να κάνει στην πρόσοψη του καταστήματος του ιδιαίτερα  σε περίπτωση που είναι χαρακτηρισμένο διατηρητέο .

Τρίτον , ποιος ο τύπος (στέγαστρα - ομπρέλες ) πρόσθετων κατασκευών που μπορούν να τοποθετηθούν βάση πολεοδομικής νομοθεσίας και τι επιπλέον άδειες απαιτούνται .

Η δημοτική αρχή έχει καθήκον να προστατεύει τον πολίτη, να του εξασφαλίζει νομιμότητα και ισοπολιτεία και όχι να τον καθιστά θύμα της δικής της ανεπάρκειας. Το να ωθεί μία επαγγελματική τάξη σε αναγκαστική παρανομία , να επιβάλει πρόστιμα και μετά να απειλεί να κλείσει τα μαγαζιά είναι κατάχρηση εξουσίας και καταπάτηση κάθε έννοιας νομιμότητας.

 

Η κατάντια της δημοτικής αρχής της πόλης μας δεν περιορίζεται μόνο στα καταστήματα. Οι  μόνες της δράσεις είναι πρόστιμα, εισιτήρια στους αθλητικούς χώρους, καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς ( εργοστάσιο Ξυστρή), κλείσιμο δημόσιων χώρων. Η «νομιμότητα» φυσικά εξαντλείται όταν είναι σε βάρος των πολιτών. Όταν εγκρίνει λεωφορεία και τρενάκια με αρνητικές γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών η «νομιμότητα» πάει περίπατο.

Μετά τους θεατρινισμούς των τελευταίων Δημ. Συμβουλίων καλούμε την Δημοτική αρχή να ασχοληθεί επιτέλους με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι κάτοικοί της, με την ανακύκλωση, τις παιδικές χαρές, το κολυμβητήριο, τις  κοινωνικές δομές, που τα έχει όλα διαλύσει και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που είναι να δίνει λύσεις και όχι να δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες.

 

Και επιτέλους : Ο Δήμος , ως δημόσια αρχή πρέπει να έχει συνέχεια . Και η συνέχεια εξασφαλίζεται με ευρεία συναίνεση των παρατάξεων και όχι με την "ενός ανδρός αρχή". Συναίνεση που αναγκαστικά με τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  θα αποκτήσει πλέον η πολιτική μας πραγματικότητα .  
--
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.