Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: «Καθεστώς fast track για τους μεγάλο-«επενδυτές» –Καθεστώς εσωτερικής στάσης πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας από την Συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου»

Εδώ και δυο εβδομάδες με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη σαράντα οκτώ (48) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών για το πότε θα υπογράφει η απαιτούμενη από τον Νόμο Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για να προχωρήσουν οι διαδικασίες πληρωμής των 8.500 σχολικών καθαριστριών με συμβάσεις μίσθωσης έργου σε όλη τη χώρα. Οι εργαζόμενες αυτές και την περασμένη σχολική χρονιά έκαναν 7 ολόκληρους μήνες για να δουν τις πρώτες πληρωμές.
Τα αρμόδια Υπουργεία λόγω της πίεσης που δέχτηκαν όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τις Ερωτήσεις στη Βουλή, αναγκάστηκαν στα τέλη Οκτώβρη να νομοθετήσουν διάταξη με αναδρομική ισχύ, αφού ήδη από την 1η Σεπτέμβρη είχε ξεκινήσει η σχολική χρονιά, για την παράκαμψη μιας χρονοβόρας γραφειοκρατικής διαδικασίας που απαιτούταν πέρα από την υπογραφή της ΚΥΑ. Δηλαδή, τα ίδια τα Υπουργεία παραδέχονται ότι νομοθέτησαν με δυο περίπου μήνες καθυστέρηση.
Ένα μήνα ακόμα μετά και από την ψήφιση αυτής της διάταξης η απαιτούμενη ΚΥΑ δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Ένα μήνα ακόμα μετά οι εργαζόμενες είναι ακόμα απλήρωτες και δεν προβλέπεται, εφόσον δεν έχει εκδοθεί καν η ΚΥΑ, να πληρωθούν πριν το τέλος του 2014. Συγκεκριμένα, από σημερινή (24/11/2014) ενημέρωσή μας, γνωστοποιούμε ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εγκρίνει τις αναλυτικές καταστάσεις των συμβασιούχων και κατόπιν τούτου το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα. και στη συνέχεια απομένει η υπογραφή του Υπουργείου Οικονομικών. Ύστερα από την έκδοση της ΚΥΑ, θα απομένει η έγκριση των σχετικών κονδυλίων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Αυτός είναι ο προϋπολογισμός των εικονικών πρωτογενών πλεονασμάτων που επιβάλλει fast track διαδικασίες για τους μεγάλο-«επενδυτές» (βλέπε ξεπούλημα του Ελληνικού) και εσωτερική στάση πληρωμών για τον κόσμο της εργασίας, ακόμα και σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της σχολικής καθαριότητας.
Ένα είναι το αίτημα: Να πληρωθούν άμεσα οι σχολικές καθαρίστριες.


.