Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ σε Kαράτουλα και Γούμερo

Στο Καράτουλα και στο Γούμερο περιόδευσε τη Δευτέρα 20/10 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της οργάνωσης του Πύργου. Συμμετείχαν πολλά στελέχη και μέλη του κόμματος από τον Πύργο και όλη την Ηλεία καθώς και οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Δημήτρης Κοδέλας, υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής και Βασίλης Χατζηλάμπρου, που είναι και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.
Κατά την περιοδεία πραγματοποιήθηκαν ανοιχτές συγκεντρώσεις και στα δύο χωριά, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με έμφαση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, ενώ ακολούθησε γόνιμη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής.
«Η σημερινή περιοδεία δεν γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους» σημείωσε η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και συμπλήρωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, όπως όλο αυτό το διάστημα, για να συζητήσουμε μαζί σας επί της ουσίας, να διαμορφώσουμε από κοινού το πρόγραμμα των διεκδικήσεων και του αγώνα μας με βάση την κοστολογημένη και συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο Δημήτρης Κοδέλας μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, τη διαφορετική αντίληψη που το διέπει συγκριτικά με την υπάρχουσα κατάσταση αλλά και τις προϋποθέσεις προκειμένου αυτό να πάρει σάρκα και οστά, την ενεργητική, δηλαδή, συμμετοχή των ίδιων των αγροτών σε αυτή την προσπάθεια.
Τέλος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου εστίασε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αλλά και στα καθήκοντα που απορρέουν από αυτές σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα της ανάγκης και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε ως ακριβό φυλαχτό. Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γέννημα της ανάγκης του λαού μας, σημαίνει ότι ο λαός μας πρέπει να παρέμβει σε αυτό το εγχείρημα. Να μην είναι απλώς παρακολουθητής, αλλά δίπλα και μέσα στο εγχείρημα της πολιτικής αλλαγής».
H περιοδεία εντάσσεται στο γενικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του προγράμματός του και την απευθείας συζήτησή του με τους κατοίκους σε όλο το νομό.
                                        
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



.