Έφη Γεωργοπούλου, βουλευτής νομού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ: «Άμεση στελέχωση του ΤΕΙ Πύργου με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό»

Άμεση στελέχωση του ΤΕΙ Πύργου με μόνιμο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό ζήτησε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Παρόλο που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν τη σύγκλιση της Επιτροπής για να ενημερωθούν σχετικά με πιθανές καταργήσεις Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. και μετακινήσεων/απολύσεων διοικητικών υπαλλήλων και μελών ΔΕΠ/ΕΠ, καθώς και θέματα μετεγγραφών φοιτητών, ο Υπουργός Παιδείας δεν απάντησε για αυτά τα ζητήματα και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα κάνει πλήρως δεκτές της εισηγήσεις της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.), η οποία στην πρόσφατη έκθεσή της θεωρεί μη βιώσιμα όσα τμήματα έχουν κάτω από 9 καθηγητές. Η βουλευτής παρουσίασε την κατάσταση του ΤΕΙ Πύργου για να πάρει μετά την διαβεβαίωση από τον Υπουργό ότι δόθηκε εντολή να διατεθεί προσωρινά αποσπασμένος δάσκαλος στη γραμματεία του, λύση που αποτελεί ουσιαστικά «μπάλωμα». Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το διοικητικό προσωπικό, το Υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στο παρελθόν σε Ερώτηση της βουλευτού, είχε μεταφέρει τις ευθύνες στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις διαδικασίες κινητικότητας. 
Η βουλευτής, αφού εξέθεσε την εξαίρετη δουλειά που γίνεται στο ΤΕΙ και την σύνδεση και προσφορά του στην τοπική κοινωνία, κάλεσε τον Υπουργό να προσληφθούν έστω οι 720 συμβασιούχοι καθηγητές που ζητούν τα ιδρύματα για φέτος και να σταματήσει κάθε συζήτηση για τη λειτουργία τους με ομότιμους (συνταξιούχους) καθηγητές. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενημέρωση της βουλευτού για το μέλλον του ΤΕΙ Πύργου την Παρασκευή 26/9.



.