ΣΥΡΙΖΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ:Το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας ανήκει στο λαό της Αμαλιάδας. Δεν πωλείται- Δεν εκχωρείται



Με αφορμή την έντονη φημολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες για σενάρια πώλησης σε γνωστό επιχειρηματικό όμιλο των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας, επιφάνειας 23 στρεμμάτων και της ευρύτερης περιοχής, συνολικής έκτασης 856 στρεμμάτων, σε συνδυασμό με την απάντηση που δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στην ερώτηση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη που επιβεβαιώνει την πρόθεση ιδιωτικοποίησης, καλούμε τη νέα Δημοτική Αρχή να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο θέμα αυτό. Θα υπερασπιστεί έμπρακτα το Δημοτικό Κάμπινγκ και τη συνολική έκταση των 856 στρ. ως συλλογική περιουσία της κοινωνίας της Αμαλιάδας ή θα συνεχίσει την εκκωφαντική-ένοχη σιωπή που τήρησε η απελθούσα δημοτική Αρχή; Θα συνεχίζει να ανέχεται, όπως έκανε η προηγούμενη διοίκηση στο δήμο Ήλιδας, την απαγόρευση πρόσβασης στους πολίτες που επιβάλλει η ΕΤΑΔ μέσω εταιρείας security, που επιβαρύνει το δημόσιο 5.150 ευρώ μηνιαίως;
Τονίζουμε-προειδοποιούμε ότι το ζήτημα αυτό είναι άμεσης προτεραιότητας για την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι οι διαδικασίες ωρίμανσης της πώλησης ή μακροχρόνιας μίσθωσης της εν λόγω περιοχής, διαμέσου ΕΤ.Α.Δ –ΤΑΙΠΕΔ και του επιχειρηματικού ομίλου που θα το καρπωθεί έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Οκτώβριο.



Η Οργάνωση Μελών Σύριζα Αμαλιάδας καλεί τη νέα δημοτική Αρχή να συνταχθεί με τη βούληση της κοινωνίας να περάσει πλήρως η ιδιοκτησία και η διαχείριση της περιοχής στο Δήμο Ήλιδας και να μην ξεπουληθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα καλούμε το λαό της Αμαλιάδας να μην επιτρέψει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που αποφάσισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατ’ εντολή της Τρόικας στο όνομα της αποπληρωμής ενός μη-βιώσιμου Δημοσίου χρέους.
Ο Σύριζα στέκεται απέναντι στα σχέδια Κυβέρνησης-Τρόικα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά και ενάντια στα επιχειρηματικά συμφέροντα που καραδοκούν να καρπωθούν τη συλλογική περιουσία των πολιτών.


.