Επίσκεψη της Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη στο Κ.Υ. Βάρδας Το Κέντρο Υγείας Βάρδας, επισκέφτηκε η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνοδευόμενη από τον εκπρόσωπο του Τομέα Τάκη Μυλωνόπουλο και τον αναπληρωτή συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Δημήτρη Μαυράκη, την Παρασκευή 18 Ιουλίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί από τους Ιατρούς του Κ.Υ. Βάρδας για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Κ.Υ. μετά την από 10/7/2014 απόφαση έγκρισης μετακίνησης ιατρών για πραγματοποίηση  εφημεριών  στο Γ.Ν. Πύργου, καθώς και για το  από 15/7/2014 πρόγραμμα   εφημεριών της6ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο προβλέπει σχεδόν όλοι οι ιατροί της Βάρδας να μετακινούνται στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
Κοινή υπήρξε η διαπίστωση μεταξύ γιατρών και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα όσα αναφέρουν οι Ιατροί του Κ.Υ. Βάρδας περί μη ασφαλών εφημεριών στο Κ.Υ. Βάρδας και αδυναμίας παροχής ασφαλών ιατρικών υπηρεσιών στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου είναι απολύτως βάσιμα και χρήζουν άμεσης επίλυσης. 
 
Τα προβλήματα που  προκύπτουν  από  τη μετακίνησήτους στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας τα αναλύουν εκτενώς οι Ιατροί του Κ.Υ. στο έγγραφο τους από 16/07/2014 προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα και τις Διοικήσεις του Κ.Υ. Βάρδας, Ν.Μ., Ν. Πύργου, 6ης ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι απαράδεκτο να λειτουργεί η δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στη πατρίδα μας σε επισφαλείς καταστάσεις τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ασθενείς καθώς και ότι είναι τραγικό να οδηγούν τους Ιατρούς του Κ.Υ. Βάρδας σε εκκλήσεις για τα αυτονόητα δικαιώματα της Υγείας και της αξιοπρεπούς εργασίας. Η επικινδυνότητα για τους ασθενείς και η παραβίαση της στοιχειώδους εργασιακής νομοθεσίας αποτυπώνεται και από το ότι με τις εν λόγω μετακινήσεις αλλά και ανάλογες αποφάσεις οι ασθενείς θα εξετάζονται από ένα ιατρό, ο οποίος θα εργάζεται χωρίς διακοπή και ανάπαυση επί 17 ώρες τις καθημερινές ημέρες και επί 24 ώρες στις αργίες.
Η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες να οργανώσουν τη λειτουργία των εφημεριών και της παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών στο νομό Ηλείας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών και των εργαζομένων καθώς και να υλοποιήσουν άμεσα τις εξαγγελίες για την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ιατρών.


.