ΔΤ ΣΥΡΙΖΑ ΠΥΡΓΟΥ : Ο Δήμαρχος Πύργου αναζητά άλλοθι...


Ο Δήμαρχος Πύργου αναζητά άλλοθι…

 

Ο Δήμαρχος Πύργου, μέσα στα αδιέξοδα και τους εφιάλτες του, εξακολουθεί να αναζητά διαρκώς άλλοθι. Και φυσικά, όπως συμβαίνει με όλους τους μνημονιακούς εκπροσώπους, του φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, που, ως γνωστό, φταίει για όλα! Είναι ο υποκινητής των πάντων.

Αλήθεια, μήπως ο κ. Χριστοδουλόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος, είναι ΣΥΡΙΖΑ;Η ευθύνη για την τραγική κατάσταση του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων ανήκει στις δημοτικές αρχές του Δήμου Πύργου και στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που κυβερνούν τη χώρα επί 40 χρόνια. Είναι πασίγνωστο άλλωστε ότι οι δημοτικές αρχές, η νυν αλλά και η πρώην, στηρίζονται και στηρίζουν τα δύο κόμματα του σάπιου κατεστημένου.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη και τα χωριά και τη μεταφορά τους, με ευθύνη του κράτους, σε νόμιμο ΧΥΤΑ.

Όσο για τη συνολική πρότασή μας, την έχουμε έγκαιρα καταθέσει: διαλογή στην πηγή, ευρεία ανακύκλωση, επανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση, με εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας, φιλική στο περιβάλλον και χωρίς επιβάρυνση των δημοτών. Άλλοι Δήμοι της χώρας έχουν κάνει σημαντικά βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Μόνο που η πρότασή μας έχει ένα «μειονέκτημα». Περιορίζει δραστικά τον όγκο των σκουπιδιών και απομένει για ταφή σε ΧΥΤΥ ένα ελάχιστο υπόλειμμα. Δεν χρειάζεται επομένως φαραωνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντοκτόνα και πανάκριβα εργοστάσια καύσης. Είναι δηλαδή ασύμφορη για τους γνωστούς εργολάβους!

Το δίλημμα είναι απλό: Ή με τους εργολάβους ή με τους πολίτες και το περιβάλλον!

 

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πύργου


--
ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.