Άμεση ανάγκη στελέχωσης και έναρξης των μαθημάτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου




05/11/2013

Της βουλευτού Νομού Ηλείας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη

Ερώτηση κατέθεσε στο Κοινοβούλιο η βουλευτής του Νομού Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει στη μη έναρξη των μαθημάτων στο Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαίρως καταγγείλει την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση  ειδικοτήτων  των δημοσίων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και έχει σαφώς διατυπώσει την θέση ότι αυτές οι πολιτικές έρχονται να παραχωρήσουν πτυχές της δημόσιας δωρεάν παιδείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο.  Έχει αμφισβητήσει το επιχείρημα του Υπουργείου Παιδείας ότι αυτές οι ειδικότητες θα καλυφθούν από τη λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ καθώς αυτά υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται και συνολικά υποβαθμίζονται ακριβώς για να οδηγούνται όλοι οι μαθητές στην ιδιωτική αγορά παιδείας-κατάρτισης.
Συγκεκριμένα για το θέμα της υποστελέχωσης και μη έναρξης των μαθημάτων στο δημόσιο ΙΕΚ Πύργου στην ερώτηση αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος για να εξετάσει τις αιτήσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών. Ο μοναδικός διοικητικός υπάλληλος που είχε απομείνει ήταν ο πρώην Διευθυντής του ΙΕΚ, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση καθώς ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ελέγχει ταυτόχρονα αιτήσεις εκπαιδευτικών, να αναζητεί εξωτερικά εργαστήρια για την πρακτική των μαθητών, να κάνει εγγραφές, να δίνει βεβαιώσεις κ.α.  Επί της ουσίας εκατόν πενήντα σπουδαστές (150) δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα τους και δεν γνωρίζουν πότε και εάν θα συμβεί αυτό.
Με βάση τα παραπάνω ο κ. Υπουργός Παιδείας ερωτάται τα εξής:
·         Πρόκειται να λειτουργήσει φέτος το Δημόσιο ΙΕΚ Πύργου; Αν ναι, πότε πρόκειται να ανακοινωθεί η πρόσληψη-διάθεση του απαραίτητου προσωπικού; Εάν όχι, ποιοι λόγοι οδήγησαν σ' αυτή την απόφαση;

·         Εάν λειτουργήσει τι μέτρα θα ληφθούν για να μην ξανασυμβεί ανάλογη υποστελέχωση;





.