Συμπαράσταση στους απεργούς εργαζόμενους του Τ.Α.Π. Ηλείας

Ο εργαζόμενοι στον ΤΑΠ Ηλείας είναι στην τρίτη εβδομάδα απεργιακού αγώνα για να αποτρέψουν την κατάργηση του Τομέα Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Ηλείας, που προωθεί η εθελόδουλη κυβέρνηση των μνημονίων.

Πάνω από δεκαοκτώ χιλιάδες Ηλείοι, στη συντριπτική πλειοψηφία τους άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου, είναι άμεσα εξαρτημένοι από τις υπηρεσίες του φορέα που καταργείται. Οι έμμεσα εμπλεκόμενοι, οικοδόμοι, τεχνίτες, προμηθευτές οικοδομικών υλικών, αυξάνουν κατά πολύ αυτό τον αριθμό. Εμείς όμως δεν μιλάμε για αριθμούς αλλά για ανθρώπους.

Η κατάργηση των ΤΑΠ – ΤΑΣ, ενώ οι σοβαρές καταστροφές από σεισμούς και πυρκαγιές αποτελούν μια πραγματικότητα που ταλανίζει συνεχώς τη χώρα, είναι μια απαράδεκτη πρακτική που αποκαλύπτει το δολοφονικό μένος της κυβέρνησης κατά της κοινωνίας. Είναι φανερό ότι σε μελλοντικές καταστροφές οι πληττόμενοι θα αφεθούν στη μοίρα τους, χωρίς κρατική προστασία, στο έλεος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

Η ακύρωση των προγραμμάτων αποκατάστασης είναι καταστροφική για τους οικονομικά αδύνατους.

Η αποποίηση των υποχρεώσεών του κράτους απέναντι στην υπερφορολογημένη λαϊκή κατοικία, δείχνει αναλγησία και είναι κοινωνικά απαράδεκτη.

Ο αγώνας των εργαζομένων, ενάντια στην κατάργηση του Τ.Α.Π. Ηλείας αλλά και των άλλων δομών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων είναι αγώνας υπέρ της κοινωνίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων που, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια συνεχούς προσφοράς στον τόπο τους, απειλούνται να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο, και επαναλαμβάνει την δέσμευσή του, όπως εκφράζεται στις αποφάσεις του ιδρυτικού του συνεδρίου, για αποκατάσταση των υπαλλήλων που διώχθηκαν εξαιτίας του μνημονίου.

Οι πολίτες της Ηλείας, με τη δράση μας, θα αποτρέψουμε τα σχέδια της κοινωνικής καταστροφής. Όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς, σε κοινό αγώνα με όλες της πληττόμενες κοινωνικές ομάδες, θα ανατρέψουμε τη μνημονιακή κυβέρνηση. Είναι όρος για την επιβίωσή μας.

 

  • ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ  (ΤΑΣ – ΤΑΠ)
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

 

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας


.