Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Καφύρας οφείλουν μια απάντηση.


ΕΦΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ, Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ:
 
Η συμπληρωματική απάντηση του υπουργείου  Οικονομικών στην ερώτηση σχετικά με το ταμείο Μολυβιάτη, που είχαμε υποβάλει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Θανάσης Πετράκος και Βασίλης Χατζηλάμπρου, αποδεικνύει αυτό που τα τελευταία χρόνια  «ο κόσμος το χει τούμπανο», ότι δηλαδή:

      1. τα  χρήματα  δεν χρησιμοποιήθηκαν  για το σκοπό που τα έδωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός.
     2. στο νομό Ηλείας, αν και υπέστη τις περισσότερες καταστροφές, διοχετεύτηκαν ελάχιστα χρήματα, εξαιτίας της ανικανότητας των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης του νομού.
      Ωστόσο παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο το γεγονός σε ποια έργα διοχετεύτηκαν αυτά τα ελάχιστα χρήματα.  Η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων θα καταδείξει τους  συνεργούς στο ρουσφετολογικό αλισβερίσι  της διάθεσης αυτών των χρημάτων.
       Χρέος του κυρίου Κατσιφάρα Απόστολου και του κυρίου Καφύρα Χαράλαμπου, είναι να δώσουν στη δημοσιότητα αναλυτικό κατάλογο των έργων που έγιναν στο νομό Ηλείας από το λεγόμενο Ταμείο Μολυβιάτη από το 2011 μέχρι σήμερα.
       Επίσης οι δακρύβρεκτες δηλώσεις τους με την ευκαιρία των έξι χρόνων από την πύρινη λαίλαπα του 2007, δεν τους απαλλάσσουν από τις ευθύνες τους, αλλά οφείλουν και αυτοί, όπως αναγκάστηκε η κυβέρνηση, να δώσουν απαντήσεις με αναλυτικό κατάλογο πέραν των άλλων και για τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε η επιταγή 1.200.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ. Και αυτά τα χρήματα δεν ήταν ιδιοκτησία του ΠΑΣΟΚ, προέρχονταν από την κρατική επιχορήγηση, ήταν του έλληνα φορολογούμενου. Πρόκειται για ένα θέμα που έχουμε αναδείξει και αναμένουμε απάντηση σε επιστολή που έχουμε απευθύνει και προς τους δύο κυρίους εδώ και ενάμισι μήνα.
       Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταματήσει να απαιτεί διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού και παράλληλα θα συνεχίσει τον αγώνα του για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις υπηρετούν είτε σε κεντρικό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για να ανοίξει μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας και του νομού.


.