Δήλωση της βουλευτού Νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με αφορμή το επικείμενο κλείσιμο του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Πύργου.



Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να αναγνωρίζει τα βήματα ή, καλύτερα, τα παραπατήματα της δικομματικής κυβέρνησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισημάνει και το λέει σε όλους τους τόνους ότι η τυφλή υποταγή στις ορέξεις της Τρόικας θα διαλύσει οτιδήποτε για το οποίο ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση δεσμευόταν μέχρι πρότινος το αντίθετο.
Τρανταχτό παράδειγμα, το Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον σύγχρονο Μινώταυρο που ζητά αίμα απολυμένων για να εξευμενιστεί. Και, όπως οι αρχαίοι Αθηναίοι πλήρωναν αυτό τον βαρύ φόρο αίματος στον Μίνωα, έτσι και ολοένα μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων θυσιάζεται στο βωμό των ορέξεων της Τρόικας. Δυστυχώς οι άνθρωποι στις μέρες μας, υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, καθηγητές, υγειονομικοί, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνόμοι, έχουν μετατραπεί απλώς σε αριθμούς.
Και, για να μιλήσουμε τη γλώσσα των αριθμών, ας έχουμε υπόψη μας ότι υπολείπονται 5.500 υπάλληλοι για να συμπληρωθεί η διαθεσιμότητα των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Ο μύθος των τεμπέληδων και των επίορκων δεν επαρκούσε για να καλύψει τόσο μεγάλα μεγέθη, σαν αυτό των 25.000 διαθεσιμοτήτων ως το τέλος του έτους και των 15.000 απολύσεων ως το τέλος του 2014.
Τώρα έχουμε τα οργανογράμματα των υπουργείων, τα οποία, ύστερα από μακρά περίοδο κοπτοραπτικής, ετοιμάζονται να καταπιούν ζωές, οικογένειες, αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Αυτό γίνεται και με το πρώην Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων, από το οποίο, με τον νέο ανασχηματισμό της δικομματικής συγκυβέρνησης, προέκυψαν δύο υπουργεία, για να μη μείνει χωρίς υπουργικό θώκο ο έχων «χρυσό παρελθόν και χρυσό μέλλον», ο εξ απορρήτων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδης.
Το νεοσύστατο Υπουργείο Μεταφορών, με νέα εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής, αποφάσισε το κλείσιμο των τμημάτων του ΤΑΣ στον Πύργο και στην Πάτρα, αλλά και σε Αθήνα και Κοζάνη.
Έτσι κι αλλιώς, υπό το φόβο των διαρροών, οι εντολοδόχοι της Τρόικας βρήκαν την εύκολη λύση: Οι οργανικές θέσεις θα καταργούνται με απλή υπουργική απόφαση, ενώ η κατάργηση ολόκληρων κλάδων θα είναι δυνατή με έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων. Δεν θα έρχονται για ψήφιση στη Βουλή ούτε καν για τους τύπους.
 Ήρθε επιτέλους η ώρα να σταματήσει η καθημερινή και βάναυση απαξίωση της νοημοσύνης μας και της αξιοπρέπειάς μας από τους κυρίους της συγκυβέρνησης

29/7/2013


.