ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΛΤΑΡΗ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Ύστερα από αλλεπάλληλες Ερωτήσεις και Αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων προς τα αρμόδια Υπουργεία, εξακολουθούν να μένουν αναπάντητα πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τα ποσά του πρώην Ταμείου Αποκατάστασης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ).

Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, έχουμε εστιάσει τις προσπάθειές μας στη διαφάνεια, την ενημέρωση και τη δίκαιη κατανομή στους ανθρώπους και τις υποδομές που καταστράφηκαν και ζητάμε αναλυτική ενημέρωση για: 1) τη διαφορά των 27 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από την κατάργηση του ΕΤΑΕΑ μέχρι σήμερα, 2) για τα 100 εκατομμύρια του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 3) για το Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και 4) το 1,2 εκατομμύρια ευρώ που παρέδωσε ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου για την ανακούφιση των πληγέντων.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν τότε από ευαισθητοποιημένους πολίτες της Ελλάδας και του Εξωτερικού είχαν συγκεκριμένο παραλήπτη: Τα 155 πυρόπληκτα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Ηλείας.
Στο όνομα των πελατειακών σχέσεων και της εξυπηρέτησης κομματικών «φίλων» σπαταλήθηκαν μεγάλα ποσά για έργα σε μη πληγέντες Δήμους και Περιφέρειες. Σήμερα γίνεται κατανομή 47 εκατομμυρίων ευρώ σε 3 περιφέρειες, μεταξύ αυτών και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η δίκαιη κατανομή των κονδυλίων από την Περιφέρεια, σε ποσοστό ανάλογο της καταστροφής που υπέστη η Ηλεία (86%), θα αποτελέσει μια έμπρακτη επανόρθωση της αδικίας και εγκατάλειψης που έχει υποστεί και εξακολουθεί να υφίσταται ο νομός μας εδώ και χρόνια.


.