ΔΕN ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ



Κάποτε είχαμε τα βασιλικά διατάγματα. Αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που φιμώνει τη δημόσια τηλεόραση είναι η 19η στη σειρά στο χρόνο διακυβέρνησης Σαμαρά. Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά ενάντια στον ελληνικό λαό στο σύνολό του.
Λένε ψέματα ότι δήθεν κόπτονται για την σπατάλη. Αποφασίζουν και διατάζουν να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση σαν να είναι τσιφλίκι τους, θέλουν να κλείσουν την φωνή της χώρας σε όλο τον κόσμο. Φιμώνουν την ΕΡΤ και το κάνουν διότι αυτό απαιτεί η τρόικα, ανθρωποθυσίες χιλιάδων εργαζομένων. Και γιατί θέλουν να τη μετατρέψουν σε μία νέα ΥΕΝΕΔ.
Τους καλούμε να μην τολμήσουν να φιμώσουν το σήμα εκπομπής της δημόσιας τηλεόρασης. Πρόκειται για μία παράνομη πράξη. Αν το πράξουν, θα  λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Τη δημοκρατία δεν μπορούν να την πάρουν. Καλούμε τους πολίτες της Ηλείας να στηρίξουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Τους καλούμε να στηρίξουν το Δημόσιο Ραδιόφωνο και Τηλεόραση. Να στηρίξουν τη δική τους Φωνή, η οποία, παρά τις αδυναμίες της, είναι η φωνή της Ελλάδας στον κόσμο .
Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο πυλώνα ενημέρωσης κόντρα στη μονοφωνία, κόντρα στην υποκουλτούρα και τον ευτελισμό των ιδιωτικών καναλιών. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι περιουσία του λαού και έχει να υπηρετήσει συγκεκριμένους στόχους, οι οποίοι, προφανώς, χαλάνε τους σχεδιασμούς της εθελόδουλης κυβέρνησης.
Χωρίς τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, το σύνολο των ηλεκτρονικών ΜΜΕ παραχωρείται στους ιδιώτες. Τα ψέματα και η προπαγάνδα τους γίνονται πλέον ανεξέλεγκτα. Μαζί με τους εργαζόμενους απολύεται και η Αλήθεια. Μια νέου τύπου Χούντα επιβάλλεται στο λαό: η χούντα της κατευθυνόμενης από εργολαβικά και οικονομικά συμφέροντα ενημέρωσης. Είναι συνταγματικό καθήκον μας να αντιδράσουμε και να τους ανατρέψουμε.
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Ηλείας



.