Συνάντηση της βουλευτού Νομού Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη με τους δοκιμαζόμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους του Νομού

Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο 15.6.2013 η βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηλείας, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Τα θέματα που απασχόλησαν την κοινή σύσκεψη-ενημέρωση αφορούσαν τα γενικότερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας, τα ειδικότερα προβλήματα των εμπόρων επιχειρηματιών του νομού μας, καθώς και οι  τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. 
Από την πλευρά της βουλευτού έγινε ενημέρωση για τις έως τώρα κοινοβουλευτικές ενέργειες σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νομού, όπως η παράταση αποπληρωμής των πυρόπληκτων δανείων και η άρση εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και η αποζημίωση των πλημμυροπαθών επαγγελματιών.
Η βουλευτής τάχθηκε κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, καθώς κάτι τέτοιο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελμάτων. Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα συμπαρασταθεί με κάθε μέσο στους μικρομεσαίους επαγγελματίες, οι οποίοι δίνουν αγώνα να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, αφού, πέρα από την οικονομική ύφεση που πλήττει την ελληνική κοινωνία, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις παράλογες φορολογικές επιβαρύνσεις που έχει επιβάλει η τρικομματική κυβέρνηση κατ’ επιταγήν των δανειστών μας.
Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι για να πάψει ο Νομός μας να είναι τελευταίος στην ανάπτυξη θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομών και δικτύων για τα οποία υπήρξε δέσμευση για τη διεκδίκησή τους εντός και εκτός Βουλής.

 18.6.2013



.