ΘΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ ΟΙ 70.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΞΕΘΩΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ;

Την Τρίτη 21/5/2013 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας, απαρτιζόμενο από τους Μπίστα Κυριάκο, Παπαβασιλείου Νίκο, Βρυώνη Χαράλαμπο και Κόλλια Νίκο, μέλη της νομαρχιακής επιτροπής και των οργανώσεων Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Πύργου κ. Παρασκευόπουλο και τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης και αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο, με αντικείμενο την ύδρευση των δύο Δήμων από τον Ερύμανθο.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σημείωσε ότι παρά το γεγονός πως το έργο έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί από τις 28/2/2011, μέχρι και σήμερα καμία ουσιαστική – ούτε καν σε ολοκληρωμένο πειραματικό στάδιο –  χρησιμοποίησή του δεν έχει γίνει. Αντίθετα στις όποιες περιορισμένες προσπάθειες έγιναν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στον κεντρικό αγωγό, είτε από τις υψηλές πιέσεις είτε από κατασκευαστικά λάθη είτε από την αχρησία του. Επίσης θεωρήθηκαν απαράδεκτες οι αδικαιολόγητες φθορές (κλοπές κλπ) στο διυλιστήριο.
Επισημάνθηκε επίσης το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα σε κανένα τοπικό διαμέρισμα των δύο Δήμων δεν έχει γίνει η σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης από τον Ερύμανθο. Έτσι μπροστά στη θερινή περίοδο πολλά χωριά αντί να πίνουν καθαρό νερό θα αντιμετωπίσουν για άλλη μια φορά το πρόβλημα της λειψυδρίας, επειδή πολύ απλά πάνω από δύο χρόνια και οι δύο Δήμοι δεν υλοποιούσαν τις στοιχειώδες υποχρεώσεις τους. Ταυτόχρονα ο κίνδυνος απένταξης του έργου είναι ορατός με δυσβάστακτες συνέπειες. Από τη πλευρά του Δήμου παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα συνδέσεων εντός του καλοκαιριού.
Σημειώνεται πως το ζήτημα της ύδρευσης από τον Ερύμανθο τέθηκε πριν από λίγες μέρες από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αρχ. Ολυμπίας, με συμμετοχή της βουλευτού Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, στο Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας κ. Κοτζιά, αλλά και πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας.
Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας

--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com


.