Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση των Κέντρων Υγείας

Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στo K.Y. Γαστούνης
To Κέντρο Υγείας Γαστούνης επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο από τον τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, ο Τάκης Μυλωνόπουλος, μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Ηλείας, ο Σωκράτης Σωτηρόπουλος, μέλος του τομέα υγείας και της αγωνιστικής παρέμβασης υγειονομικών και η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη.
Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υγείας βρίσκονται σε κινητοποίηση λόγω των συνεχιζόμενων προκλητικών αποφάσεων της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, για μετακινήσεις προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας προς το νοσοκομείο Πύργου.
Μετά την ενημέρωση από τους εργαζόμενους και τον πρόεδρο του σωματείου τους κ. Μπελαβγένη, δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους. Παράλληλα το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον δήμαρχο Πηνειού και δηλώσαμε την αγωνιστική μας διάθεση για να υπερασπιστούμε το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, που είναι η ίδια του η ζωή και το αναφαίρετο δικαίωμα για αξιοπρεπή φροντίδα της υγείας του.
Ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή, από τη βουλευτή Ηλείας, ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού στις μονάδες υγείας του νομού μας και τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Σε επικοινωνία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ η βουλευτής έθεσε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση και απαίτησε την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
Στηρίζουμε την προσπάθεια για ασφαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας αφού ο ρόλος τους είναι σημαντικός στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και καλούμε τον ηλειακό λαό να αγωνιστεί για ένα μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος όλων για δωρεάν πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας.
Από τον τομέα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας



.