Αναφορά στη Βουλή για τους Υπουργούς: Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού & Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Θέμα: «Για τη θέση σε αργία εκπαιδευτικού βάσει του αντισυνταγματικού μνημονιακού νόμου 4093/2012»

Κατατίθεται με Αναφορά το ψήφισμα που εξέδωσε η Ε.Λ.Μ.Ε. Ηλείας με θέμα «Ψήφισμα συμπαράστασης στον εκπαιδευτικό Δημήτρη Αχείμαστο».
Στο εν λόγω ψήφισμα εκφράζεται η αμέριστη και ανεπιφύλακτη συμπαράσταση των μελών της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηλείας στον Δημήτρη Αχείμαστο, καθηγητή του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, ο οποίος τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς για υπόθεση οικονομικής αντιδικίας με ιδιώτη, με απόφαση που στηρίζεται στο μνημονιακό νόμο 4093/2012, βάσει του οποίου οποιοσδήποτε δημόσιος υπάλληλος τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο.  Όπως τονίζεται, αυτό συνιστά κατάφωρη παραβίαση του συνταγματικά κατοχυρωμένου τεκμηρίου της αθωότητας, που στιγματίζει τον εργαζόμενο και θίγει την προσωπική του αξιοπρέπεια, ενώ παράλληλα δημιουργεί κλίμα φόβου ακόμα και στην καθημερινότητα των εργαζομένων, οι οποίοι τίθενται ουσιαστικά υπό διωγμό.
Επισυνάπτεται το ψήφισμα
Παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε για την απάντηση και τις ενέργειές σας
Αθήνα, 17/04/2013

Οι καταθέτοντες Βουλευτές
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Γιάννης Αμανατίδης
Μαρία Κανελλοπούλου


.