ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΙ


Η επίθεση στη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση βρίσκεται σε ενιαίο πλαίσιο με την επίθεση στο Δημόσιο Σχολείο, στη Δημόσια Υγεία, στην Περίθαλψη, στην Κοινωνική Πρόνοια στο όνομα των «διαρθρωτικών αλλαγών» και της δημοσιονομικής προσαρμογής των μνημονίων.
Οι στρεβλώσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τμήματα που φτιάχτηκαν χωρίς σχεδιασμό για την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων, τμήματα σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς αντικείμενο και επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς προσωπικό και ουσιαστικές υποδομές, μέσα σε ένα περιβάλλον τοπικιστικών χαρακτηριστικών προς άγρα εκλογικής πελατείας, έχουν αναφορά στο ίδιο πολιτικό κατεστημένο που σήμερα τα καταδικάζει και με προκρούστεια λογική κλείνει εκατοντάδες τμήματα σε όλη τη χώρα. Οι εντεταλμένοι της πολιτικής των Μνημονίων μιλούν για «εξορθολογισμό» και «συμμάζεμα» με το σχέδιο «Αθηνά» όπως έκαναν στις συγχωνεύσεις 1.050 σχολικών μονάδων το 2011 και παραπλανούν εσκεμμένα για τις πραγματικές ανάγκες στην εκπαίδευση. Ο σχεδιασμός τους είναι άρρηκτα δεμένος με τις αναδιαρθρώσεις που επιβάλλει ο νόμος – πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το βασικό κριτήριο είναι η προσέλκυση «επενδυτών», η κατασκευή προγραμμάτων σπουδών που θα «προσφέρουν» στην επιχειρηματικότητα δηλαδή με απλά λόγια η Παιδεία των αγορών. Αυτός είναι ο στόχος τους και εκεί δεν χωράνε τα μικρά και αποσπασματικά τμήματα στις επαρχιακές πόλεις, στον Πύργο , την Αμαλιάδα…..
Χρειάζεται ένας άλλος σχεδιασμός που θα στηρίξει την οικονομική, κοινωνική, επιστημονική, μορφωτική ανάπτυξη της χώρας και τις ανάγκες της νέας γενιάς. Με τη χρηματοδότηση των ιδρυμάτων και την επιστροφή των κουρεμένων αποθεματικών, με προγράμματα σπουδών που θα εντάσσονται στις ανάγκες της κοινωνίας, με ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα, δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση και βιβλία στους σπουδαστές. Είναι απαραίτητη η κοινή συμπόρευση των σπουδαστών με τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος και όχι με παράγοντες και πολιτικούς που στήριξαν-ψήφισαν τα μνημόνια, υποστήριξαν συγχωνεύσεις σχολείων και τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ή βγάζουν αγωνιστικές κορώνες. Η αντίθεση στις συγχωνεύσεις δεν μπορεί να έχει τοπικά και πελατειακά χαρακτηριστικά, αλλά να μετατραπεί σε ρήξη με τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην υποβάθμιση των δημοσίων αγαθών και την εμπορευματοποίηση της παιδείας.
H ΕΛΜΕ Ηλείας προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας(11π.μ - 2 μ.μ) την Τετάρτη 27/2 για τη συμμετοχή των συναδέλφων στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Κεντρική Πλατεία Πύργου. Tο Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ


.