Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού…. ΧΩΡΙΣ ΚΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ!




    Επίσκεψη πραγματοποίησε το Σάββατο  19-1-2012 η Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη στο Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού και παρευρέθη στη συνέλευση του συλλόγου Γονέων και  Κηδεμόνων μετά από πρόσκληση του προέδρου κυρίου Χρήστου Αντωνόπουλου.
    Από όλους αναγνωρίζεται ότι το Μουσικό σχολείο Βαρθολομιού  έχει να επιδείξει σημαντική προσφορά στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του Νομού. Ωστόσο μετά το σεισμό του 2008  λειτουργεί  μέχρι σήμερα σε λυόμενες αίθουσες. Αντιμετωπίζει, επίσης, τα  σοβαρά προβλήματα της σίτισης, της μεταφοράς των μαθητών και της αγοράς και συντήρησης μουσικών οργάνων λόγω των μειωμένων κονδυλίων.
 Στη συνέλευση αναδείχθηκε ιδιαίτερα το μείζον ζήτημα της έλλειψης καθηγητών μουσικής παιδείας που έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται  220  ώρες  μουσικής διδασκαλίας εβδομαδιαίως.
    Η  Βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη τόνισε   ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) δυστυχώς μεθοδευμένα και με σταθερά βήματα έχει κηρύξει ολομέτωπη επίθεση στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Εφαρμόζοντας το δόγμα Μανιτάκη ότι  «στο Δημόσιο θα μείνει ό,τι δεν θέλουν οι ιδιώτες» προσπαθεί συνειδητά  να καταργήσει τα Ειδικά σχολεία  και να συρρικνώσει τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία, ώστε σταδιακά η Παιδεία να περάσει στα χέρια των ιδιωτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα   η  ψήφιση  την προηγούμενη  εβδομάδα στη Βουλή μίας από τις πολλές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει το πράσινο φως στη λειτουργία ιδιωτικών κολεγίων με πτυχία ισότιμα των Δημοσίων Πανεπιστημίων.
      Η  Βουλευτής Ηλείας  Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη αναφέρθηκε στην ερώτηση, που είχε καταθέσει προς το Υπουργείο Παιδείας, μέσω της Βουλής, για τα διδακτικά κενά και τα προβλήματα της σίτισης και  μεταφοράς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, και στην απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο Υπουργείο για την «γενναία» κάλυψη …9 διδακτικών ωρών από τις 220.   
   Εξέφρασε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κάθε   προσπάθεια και αγώνα των μαθητών και γονέων   για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων του  Μουσικού  Σχολείου  Βαρθολομιού.  Τόνισε ότι όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα πρέπει να εναντιωθούν στα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης  να μετατρέψει την ΠΑΙΔΕΙΑ  σε  «είδος πολυτελείας», στην οποία θα έχουν πρόσβαση «λίγοι», αφήνοντας τα παιδιά των φτωχών οικογενειών μακριά από τη γνώση.


.