Ο ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές
Τις πληγείσες περιοχές του νομού μας επισκέφθηκε  κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν η βουλευτής Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής και της οργάνωσης Ανδρίτσαινας-Κρεστένων. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στα Μακρίσια και στα Καλυβάκια και συναντήθηκαν με κατοίκους και με τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αθανάσιο Δάγλαρη και Παναγιώτη Βασιλόπουλο. Μετέβησαν επίσης στη Φρίξα, όπου μηχανήματα του Δήμου εργάζονταν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου από κατολισθήσεις και συναντήθηκαν επί τόπου με τον δήμαρχο κ. Μπαλιούκο.
Οι κάτοικοι των περιοχών εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές από τις πλημμύρες και για τον εμπαιγμό που υφίστανται επί χρόνια από τις κυβερνήσεις, οι οποίες τους «πλημμυρίζουν» με υποσχέσεις την επαύριο των καταστροφών, υποσχέσεις που ξεχνιούνται μέχρι να συμβεί η επόμενη πλημμύρα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους και τους εκπροσώπους τους, οι οποίοι απαιτούν την άμεση κήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και τη μετάβαση γεωπόνων του ΕΛΓΑ που θα εκτιμήσουν την πραγματική κατάσταση και τις προοπτικές της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή. Ζητάμε τη δημοπράτηση του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας για το τμήμα του ποταμού έως τα Καλυβάκια, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, καθώς και την άμεση προκήρυξη της μελέτης για την οριοθέτηση της κοίτης και την αντιπλημμυρική προστασία του υπόλοιπου τμήματος του Αλφειού, που αφορά και το αρδευτικό έργο στον κάμπο της Παπαδούς, έργο κρίσιμο για τους κατοίκους στο Πλουτοχώρι, τα Διάσελλα, την Τρυπητή κλπ.

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας



.