«Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της έναντι των απλήρωτων εργολάβων δακοκτονίας του νομού Ηλείας»

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ



Συνάντηση με τους αγρότες – εργολάβους δακοκτονίας είχε την Κυριακή 13-1-2013 η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη στο Λαμπέτι. Παρών ήταν ο Κυριάκος Μπίστας υπεύθυνος του αγροτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ηλείας. Την Δευτέρα 14-1-2013 η βουλευτής παρευρέθηκε στην κινητοποίηση των εργολάβων-αγροτών στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συνομίλησε με τους συγκεντρωμένους, δηλώνοντας για μια ακόμα φορά την αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης χωρίς χρονοτριβή. Συνάντηση, επίσης, είχε για το ίδιο θέμα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ν. Μιχαλόπουλο και τη Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Μ. Σπυροπούλου.
Σε συνέχεια των ανωτέρω ενεργειών η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, κατέθεσε αναφορά προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών «σχετικά με την επιστολή των εργολάβων δακοκτονίας», στην οποία αναφέρεται ότι για καθαρά τυπικούς λόγους μένουν απλήρωτοι για έργο το οποίο επιτέλεσαν παρόλο που τήρησαν στο ακέραιο τις σχετικές συμβάσεις με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Στην
αναφορά επισημαίνεται ότι υπάρχει η 237/28-12-2012 ομόφωνη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με την οποία προτείνεται η ανάκληση της υπ' αριθ. 2/69448/0026/23-11-2012 απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ώστε να μην οδηγηθούν οι αγρότες εργολάβοι του έργου σε δικαστικές διαδικασίες. Η ομόφωνη απόφαση καθώς και το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα όλοι οι εργολάβοι δακοκτονίας δεν αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα παρά το ότι ακολουθήθηκαν οι ίδιες τυπικές διαδικασίες και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή καταγγελία ή αντίρρηση από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο φορέα ή άτομο, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε η παραμικρή ουσιαστική παράβαση ή παρατυπία. Επιπρόσθετα σημειώνεται ότι εφαρμογή της προαναφερόμενης απόφασης του ΓΛΚ εκτός του ότι θα σύρει σε δικαστικές διαδικασίες τους συγκεκριμένους εργολάβους, θα γεννήσει νομικό προηγούμενο δημιουργώντας πρόβλημα εκ του μη όντος και στις υπόλοιπες ελαιοπαραγωγές περιοχές της Χώρας. Στην αναφορά, επίσης, επισυνάπτονται η επιστολή των εργολάβων δακοκτονίας από 08.01.2013, η αριθ. 237/28.12.2012 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και η υπ' αριθ. 2/69448/0026/23-11-2012 απόφαση ΓΛΚ., η επιστολή του Ν. Μιχαλόπουλου Περιφερειακού Συμβούλου Δυτικής Ελλάδας και η σχετική απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών. Με την αναφορά η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη ζητεί απάντηση και ενημέρωση για τις ενέργειες του Υπουργού Οικονομικών για την επίλυση του προβλήματος που ταλαιπωρεί από τον Αύγουστο του 2012 εκατοντάδες οικογένειες του νομού Ηλείας.


.