Τα μνημόνια συνθλίβουν την Αυτοδιοίκηση

Παρέμβαση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας, με τον Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ο πρωτοφανούς σκληρότητας νόμος 4093/12 (μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2013-2016), ο προϋπολογισμός του 2013 και οι διαβόητες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο τέλος της Αυτοδιοίκησης, ως αυτοτελούς θεσμού. Πρόκειται για κραυγαλέα αντισυνταγματικές ρυθμίσεις αλλά είναι πια φανερό ότι η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο.
Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες υπάγονται σε καθεστώς μόνιμης επιτροπείας, την ώρα που οι πόροι τους έχουν υποστεί δραματική μείωση σε ποσοστό που αγγίζει το 60%. Οι ΟΤΑ βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να προβούν σε στάση πληρωμών, ωθούνται σε ιδιωτικοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών (με τις χιλιάδες απολύσεις σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων) και σε βάναυση φορολογική επιδρομή στις τοπικές κοινωνίες για την πληρωμή των έως σήμερα δημοτικών κοινωνικών παροχών.
Ο μόνος δρόμος που οφείλουν να ακολουθήσουν οι αιρετοί άρχοντες είναι η οικοδόμηση ενιαίου μετώπου με τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, ο κοινός συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης».
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας


.