Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλευρό των κατοίκων του Ελαιώνα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΦΗΣ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΛΤΑΡΗ Βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ


Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο πλευρό των κατοίκων του Ελαιώνα.

Την Κυριακή 25/11/2012 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με επικεφαλής τη βουλευτή του νομού Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, πραγματοποίησε συνάντηση με το τοπικό συμβούλιο και εκπροσώπους της συντονιστικής επιτροπής αγώνα της Τ.Κ.. Ελαιώνα. Ακολούθησε ενημέρωση για την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης της τοπικής κοινότητας Ελαιώνα που πραγματοποιήθηκε ύστερα από την αιφνιδιαστική δήλωση στον τοπικό Τύπο του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών κ. Παναγόπουλου για την αδειοδότηση Δημοτικής Μονάδας Επεξεργασίας και Προσωρινής Αποθήκευσης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) στο υφιστάμενο λατομείο στη θέση «Βρυολάγγαδο».
«Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας του Τ.Κ. Ελαιώνα μέσω του τοπικού Τύπου, (που δύναται να επηρεάσει η συγκεκριμένη μονάδα) και κατ’ επέκταση στους δημότες, αποτελεί μια καθαρά αντιδημοκρατική διαδικασία. Οδηγεί σε κατάλυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, αποδυναμώνοντας το ρόλο τον τοπικών συμβουλίων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση των κατοίκων.
Από την προαναφερθείσα λαϊκή συνέλευση εγείρονται σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ), με βάση την οποία ελήφθη η απόφαση έγκρισης, καθώς με τον τρόπο που αυτή τους κοινοποιήθηκε μέσω του τοπικού Τύπου, παρακάμπτοντας κάθε διαδικασία επίσημης κοινοποίησης στα τοπικά συμβούλια της Τ.Κ. Ελαιώνα και των όμορων τοπικών κοινοτήτων. Πράξη καθαρά αντιδημοκρατική, που οδηγεί σε κατάλυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδυναμώνει το ρόλο των τοπικών συμβουλίων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων, που με ωριμότητα, αναδεικνύουν το ζήτημα της διαχείρισης των ΑΕΚΚ, το οποίο δεν μπορεί να εξεταστεί χωριστά από τη συνολική πρόταση διαχείρισης των απορριμμάτων με κριτήρια περιβαλλοντικά, χωροταξικά, κοινωνικού «κέρδους» και συναίνεσης. Δηλώνει ότι θα είναι κοινός ο αγώνας για μια δίκαιη κοινωνικά και ορθή περιβαλλοντικά λύση γύρω από το θέμα των ΑΕΚΚ και γενικότερα της διαχείρισης απορριμμάτων του νομού μας.
 Άλλωστε, η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πριν από 1,5 μήνα στην πόλη του Πύργου απέδειξε πως υπάρχει άλλος, και μάλιστα άμεσα υλοποιήσιμος, δρόμος για τη σωστή οικολογική διαχείριση με γνώμονα το περιβάλλον και την κοινωνία και όχι τα μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν τις τοπικές κοινωνίες και το νομό μας σε κέντρο υποδοχής απορριμμάτων.


 28/11/2012


.