Ο αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ μας αφορά όλους

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                    

                                                  
Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με τη ζωντανή παρουσία και τις παρεμβάσεις εκπροσώπων των εργαζομένων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, που καταδικάζει τα νέα μέτρα και τις καταστροφικές συνέπειες που αυτά έχουν, για την λειτουργία και ύπαρξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως και τις απολύσεις των εργαζομένων που τα μέτρα αυτά συνεπάγονται. Επίσης, αποφάσισε το συμβολικό κλείσιμο για δύο μέρες (Παρασκευή και Δευτέρα) σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους που απειλούνται με απόλυση.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που μειοψηφήσαμε, διαφωνήσαμε με το συμβολικό χαρακτήρα του κλεισίματος και ζητήσαμε δεσμευτική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες δεν θα δώσουν στοιχεία και με κανένα τρόπο δεν θα διευκολύνουν τις απολύσεις, αναλαμβάνοντας ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο τις όποιες πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες. Παράλληλα, για να υποστηριχτούν οι αποφάσεις αυτές, να κλείσει η Περιφέρεια μέχρι να ανακληθούν τα μέτρα.
Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία αναγκάστηκε να πάρει την παραπάνω απόφαση με μεγάλες απώλειες, οι οποίες αποδεικνύουν την μη αποδοχή των κυβερνητικών μέτρων από τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και την αναντιστοιχία τους με τις προεκλογικές και προγραμματικές διακηρύξεις της κυβερνητικής τρόικας.
Η Αντίσταση Πολιτών θεωρεί ότι ο αγώνας μόλις αρχίζει. Καλούμε ολόκληρη την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας στον αγώνα ενάντια στα μέτρα. Αυτή τη στιγμή, την αιχμή του δόρατος αποτελούν οι απειλούμενοι με αυθαίρετες απολύσεις εργαζόμενοι. Σήμερα είναι οι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Αύριο είναι η δική μας σειρά. Μέχρι την ολοσχερή απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με ολοφάνερο στόχο να χάσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της. Να μετατραπεί σε πεδίο κερδοσκοπικής δράσης ιδιωτικών συμφερόντων και να πληγεί καίρια αυτός ο πυλώνας της Δημοκρατίας.
Αυτές τις στιγμές, ο δικός τους αγώνας είναι αγώνας όλων μας.

Γιάννης Λύχρος
Περιφερειακός Σύμβουλος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ


.