Απειλούν και βρέφη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

 

Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε την εξοργιστική απαίτηση του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη, που με έγγραφό του, έπειτα από ερώτηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ζητούσε να μάθει «τα ακριβή στοιχεία» των αλλοδαπών βρεφών και νηπίων που εξυπηρετούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της χώρας,.

Είναι προφανές ότι η Χρυσή Αυγή απειλεί ευθέως μικρά παιδιά και οικογένειες, τη στιγμή που μέλη της πρωτοστατούν σε δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, κλιμακώνοντας τη δολοφονική και συμμορίτικη πρακτική της και είναι γνωστή η θέση που προεκλογικά εκφωνούσε ο βουλευτής της Η. Παναγιώταρος ότι «θα κάνει εφόδους στα νοσοκομεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στο δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους». Είναι επίσης προφανές ότι αγνοεί πως σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν.

Το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία και η εργαζόμενη οικογένεια αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση αντιδημοκρατικά, νεοφασιστικά και ρατσιστικά παραστρατήματα. Αντιθέτως, τα αισθήματα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης και οι πολιτικές διατήρησης της κοινωνικής συνοχής πρέπει να δυναμώσουν και να βάλουν στο περιθώριο όλες τις δράσεις ντροπής, που καθημερινά σχεδιάζει και εκτελεί η Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας απαιτεί από την κυβέρνηση και τους Δήμους του νομού μας να μην προβούν σε καμία παραχώρηση προσωπικών στοιχείων στους υπόδικους εγκληματίες της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να επιστρέψει το ερώτημα της Χρυσής Αυγής ως απαράδεκτο και να ενσκήψει στα ουσιαστικά προβλήματα, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών για όλα τα παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στη χώρα μας.


Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



.