«Η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απέσυρε για δεύτερη φορά τροπολογία της για την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ-ΟΕΕ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜΔήλωση Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου της ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την απόσυρση από την κυβέρνηση τροπολογίας-προσθήκης για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στον ΟΕΚ και ΟΕΕ:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μέρες η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας αναγκάστηκε κάτω από την πίεση της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και την πρόταση 21 βουλευτών του για ονομαστική ψηφοφορία να αποσύρει την τροπολογία-προσθήκη του για κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμό Εργατικής Εστίας στο νομοσχέδιο για την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Η κυβέρνηση με την κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, θέλει να βάλλει οριστικά ταφόπετρα στους δυο αυτούς οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής σε εφαρμογή του δεύτερου μνημονίου παρ’ ότι δεν επιβαρύνουν καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό.

Εάν καταργηθούν οι εργοδοτικές εισφορές στον ΟΕΚ και ΟΕΕ θα επωφεληθούν 247 εκατ. ευρώ ετησίως οι μεγάλες κυρίως επιχειρήσεις. Θα χάσουν ,όμως, τη δυνατότητά τους για διακοπές 300.000 εργαζόμενοι που επωφελούνταν από τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι την επιδότηση ενοικίου τους και στεγαστικών δανείων τους ή τη δυνατότητα ένταξης σε στεγαστικά προγράμματα. Επίσης θα χάσουν έσοδα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουρισμού, ψυχαγωγίας και κατασκευών, που επωφελούνταν από τα κοινωνικά προγράμματα αυτών των Οργανισμών, με κίνδυνο ακόμα μεγαλύτερης αύξησης της ανεργίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζει τον αγώνα και τις πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες του για να ανατραπεί και επί της ουσίας η μνημονιακή κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, για την επανασύσταση, αναβάθμιση και τριμερή χρηματοδότηση των δυο αυτών Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της σχετικής πρότασης νόμου μας, που έχουμε καταθέσει πριν 3 μήνες στη Βουλή».
 
10/10/2012                                                                                        Το Γραφείο Τύπου


.