Ανεξήγητη αδιαφορία για το νερό

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα (Σάββατο 27/10) τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, Ευγένιο Μπαλκάμο. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει από τη διακοπή λειτουργίας του διυλιστηρίου στον Ερύμανθο, με αποτέλεσμα οι πολίτες των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας να υδρεύονται με νερό αμφίβολης ποιότητας. Παράλληλα είχαμε επικοινωνία με τους Δημάρχους των δύο Δήμων.

Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανεξήγητη χαλαρότητα και κωλυσιεργία από την πλευρά των Δήμων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με απρόβλεπτες συνέπειες, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και στην υποχρέωση του ελληνικού δημοσίου να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση 34 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στον προϋπολογισμό κατασκευής του έργου και καταβλήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Δεν μπορεί κανείς να παίζει με ένα από τα πολυτιμότερα δημόσια αγαθά, όπως είναι το πόσιμο νερό, ούτε με τα χρήματα του ελληνικού λαού. Οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, «γραφειοκρατικές» δυσλειτουργίες ή άλλου είδους «εμπλοκές» δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Οι πολίτες θα ζητήσουν λογαριασμό.

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας


--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.