Όχι στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
         Τους εργαζομένους στα κεντρικά γραφεία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Αθήνα επισκέφτηκαν την Παρασκευή 31/8 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος. Οι βουλευτές συνομίλησαν με εκπροσώπους των εργαζομένων και της ΟΤΟΕ και τους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
Συγκεκριμένα, η κυρία Γεωργοπούλου ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί στο πλευρό όλων αυτών που πλήττονται και θα αντισταθεί  στη μεθοδευμένη εξόντωση των εγαζομένων. Μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ , σειρά έχει τώρα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Και αυτή τη φορά δεν μιλάμε για ξεπούλημα αλλά για δωρεάν παραχώρηση. Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί». Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα καταλήξει να είναι η μοναδική χώρα χωρίς Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Επιπλέον, την ίδια ημέρα, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμαλιάδας επισκέφτηκε το τοπικό κατάστημα του ΤΤ, συνομίλησε με τους εργαζομένους και μοίρασε κείμενο στους πολίτες της  Αμαλιάδος, στο οποίο αναφέρεται σχετικά: «Μετά την ΑΤΕ, η κυβέρνηση αποφασίζει να “σβήσει από το χάρτη” και τη δεύτερη κρατική τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, φορτώνοντας τις ζημιές στο κράτος και παραχωρώντας την καθαρή, απαλλαγμένη βαρών, σε κάποιο ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο. Η παραδοσιακή τράπεζα των μικροαποταμιευτών και των συνταξιούχων θα εξαφανιστεί εν μια νυκτί, οι μετοχές της θα ακυρωθούν, οι μικρομέτοχοι δεν θα πάρουν θα ζημιωθούν, το Δημόσιο θα επωμιστεί χρέη άνω των 2 δισ. ευρώ. Το προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.  Η εξέλιξη αυτή κατέστη σχεδόν αναπόφευκτη, επειδή η τρόικα επέμεινε -και η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου απεδέχθη- να εξαιρεθούν το ΤΤ και η ΑΤΕ από το πακέτο διάσωσης/ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, με το οποίο βοηθήθηκαν τελικά μόνον οι ιδιωτικές τράπεζες, ενώ οι κρατικές αφέθηκαν να καταρρεύσουν -προς τεράστια ζημία του Δημοσίου- προκειμένου να οδηγηθούν αναγκαστικά σε εκποίηση». Και κλείνει σημειώνοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα αναγνωρίσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».
Τέλος, τη Δευτέρα 3/9 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αμαλιάδας, στο οποίο συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, επισκέφτηκε εκ νέου το τοπικό κατάστημα του ΤΤ Αμαλιάδος προκειμένου να εκφράσει για άλλη μια φορά τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στους εργαζομένους.






.