ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΕΙΑΣ: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο υποθηκοφυλακείο Πύργου



Ο υποθηκοφύλακας Πύργου, συνεχίζοντας τον αντεργατικό του κατήφορο, προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι στην απόλυση των 5 από τις 8 εργαζόμενες. Η ενέργειά του αυτή είναι το αποκορύφωμα της συνεχούς, επί δύο και πλέον χρόνια, πίεσης που ασκούσε στις εργαζόμενες να αποδεχτούν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, πίεση που συναντούσε τη σταθερή τους άρνηση.

Από τον Μάιο του 2011 επέβαλε μονομερώς την εκ περιτροπής απασχόληση, μειώνοντας έτσι δραστικά τις αποδοχές των εργαζομένων. Εφάρμοσε δηλαδή στο υποθηκοφυλακείο την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, συμπλέοντας απολύτως με το πνεύμα του μνημονίου και της τρόικας. Και μάλιστα σε μια λειτουργικά δημόσια υπηρεσία, όπου η εκ περιτροπής εργασία δεν είναι νόμιμη.

Είναι εκπληκτικό το ότι συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για την προσωπική του επιχείρηση, ενώ είναι γνωστό ότι ο ίδιος δεν έχει το παραμικρό ρίσκο, όπως κάθε ιδιώτης εργοδότης, αφού δεν διαχειρίζεται δικά του κεφάλαια αλλά δημόσιο χρήμα. Η ενέργειά του είναι απολύτως απαράδεκτη και για τον πρόσθετο λόγο ότι επί σειρά ετών οι δικές του αποδοχές, πάντα από το δημόσιο χρήμα, ήταν ασύγκριτα υψηλότερες από αυτές των εργαζομένων. Kαι ενώ στο πρόσφατο παρελθόν προσέλαβε ως υπάλληλο στενό συγγενικό του πρόσωπο επικαλούμενος αυξημένο όγκο εργασιών!

Εκφράζουμε τη στήριξή μας στις απολυμένες εργαζόμενες. Ζητάμε να ανακληθούν οι απολύσεις και να αποκατασταθεί για όλες τις εργαζόμενες η πλήρης απασχόληση.


Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας



.