Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στο ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
   Την Τρίτη 7 Αυγούστου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟαποτελούμενο από την βουλευτή του Νομού Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, τον Δημήτρη Μπαξεβανάκη  Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και  Νίκο Παπαβασιλείου πρώην Γραμματέα πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Πηνειού-Αλφειού  Νίκο Φάμελο.
    Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για  την απρόσκοπτη άρδευση  των αγροτικών καλλιεργειών και τη λειτουργία του αποστραγγιστικού  δικτύου, θέμα υψίστης σημασίας για τον αγροτικό κόσμο του Νομού   μας.
Διαπιστώθηκε η δεινή θέση στην οποία  έχει περιέλθει ο Οργανισμός, λόγω αδυναμίας συντήρησης του δικτύου και συσσωρευμένων χρεών.
    Οι  σοβαρές βλάβες σε αρκετά σημεία του δικτύου οφείλονται αφʼ ενός στην παλαιότητά του  και αφʼ ετέρου στις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2012. Παράλληλα χρειάζονται άμεσες επεμβάσεις στο αποστραγγιστικό δίκτυο το οποίο εξυπηρετεί και αστικές περιοχές για να αντιμετωπιστούν ανάλογα φυσικά φαινόμενα στο μέλλον.
     Εξάλλου διαπιστώθηκε, βάσει στοιχείων, ότι  τα χρέη του Οργανισμού  οφείλονται α) στην μη καλλιέργεια του 1/3 περίπου της αρδευόμενης συνολικά έκτασης  των 130.000 στρεμμάτων.
β) στις ελλιπείς εισφορές των αρδευόμενων και
 γ) στα χρέη  προς τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ και τρίτους τα οποία έχουν συσσωρευτεί από τις προηγούμενες διοικήσεις των ετών 2007-2010.
    ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η άμεση  επιχορήγηση του ως άνω Οργανισμού για τη συντήρηση και  βελτίωση του αρδευτικού δικτύου καθώς και του οδικού δικτύου που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αυτό. 
     Δεν μπορεί θέματα ύψιστης σημασίας για τον αγροτικό κόσμο και την ασφάλεια των κατοίκων να αντιμετωπίζονται ως λογιστικά νούμερα  προς περικοπή στο όνομα της εξυπηρέτησης του μνημονίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, γιατί έχουν άμεση σχέση με την ομαλή και ασφαλή άρδευση του κάμπου του Νομού Ηλείας.
     Δεσμεύεται ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αναπτύξει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και της πίεσης για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.