ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΕΦΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ -ΣΑΛΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΟ 2007


 

   Πέντε χρόνια πέρασαν από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία που στοίχισαν τη ζωή σε 46 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, και κατέκαψαν τα πάντα. Οι άμεσες απώλειες, πέραν από τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν με τον πιο φριχτό τρόπο, οι υλικές ζημιές και η οικολογική καταστροφή ήταν ανυπολόγιστες: 3.500 άστεγες οικογένειες, 100.000 πυρόπληκτοι, δεκάδες χιλιάδες απανθρακωμένα ζώα, 935.125 στρέμματα καμένων δασικών και καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Πέντε ολόκληρα χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να οδηγηθούν σε δίκη οι υπαίτιοι της τραγωδίας, χωρίς όμως να έχουν αποδοθεί οι πολιτικές ευθύνες. Κι ενώ αυτή την ώρα της τραγικής επετείου η Ελλάδα καίγεται για πολλοστή φορά ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης μοιάζει και πάλι εντελώς ανεπαρκής ν' αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα που κάθε χρόνο αφήνει πίσω της θύματα και καμένη γη.

Ωστόσο, η Κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανεπαρκής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά εμφανίζεται και παντελώς ανίκανη, ίσως και σκόπιμα βεβαίως, να χρησιμοποιήσει τα ήδη διαθέσιμα κονδύλια που ανέρχονται στο ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2007. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει αποκατασταθεί ούτε το φυσικό περιβάλλον ούτε όμως και οι άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων στις πληγείσες περιοχές με συνέπεια την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και τη συνολική απαξίωση του Νομού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στις οικογένειες που θρηνούν τους δικούς τους ανθρώπους και παράλληλα ως αξιωματική αντιπολίτευση θα αγωνιστεί  για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της  πυρόπληκτης Ηλείας .



--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.