ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Νομού Ηλείας : Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου

 

Την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την κατάσταση πού έχει δημιουργηθεί στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου. Το αίτημα που απευθύνεται στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

 

Κύριε Πρόεδρε,

σας γνωρίζουμε ότι στις 6 Ιουλίου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πύργου και είχε επαφές με τη διοίκηση και το προσωπικό. Δυστυχώς η ενημέρωση επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους, που ήδη είχαν γίνει γνωστοί στην κοινωνία της πόλης μας και του νομού. Η κατάσταση στο νοσοκομείο χαρακτηρίζεται και επισήμως πλέον τραγική. Το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα στο νομό αδυνατεί να λειτουργήσει τόσο στο σύνολο, όσο και σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς, όπως είναι η καρδιολογική κλινική με τη ΜΕΘ και η μονάδα τεχνητού νεφρού. Τόσο η έλλειψη προσωπικού, όσο και η ανεπαρκής χρηματοδότηση οδηγούν το ίδρυμα να κατεβάσει ρολά στις 15 Ιουλίου, όπως αρμοδίως δηλώθηκε στην αντιπροσωπεία μας.

Κατόπιν τούτου και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γενικό πλαίσιο χάους μέσα στο οποίο βυθίζεται η χώρα από τις αδιέξοδες πολιτικές σε όλους τους τομείς και επειδή πέρα από την αντίθεση και τον αγώνα ενάντια σ' αυτές τις κεντρικές πολιτικές είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε και τοπικά, θεωρούμε ως απαρχή μιας σειράς συνεχόμενων και κλιμακούμενων αγώνων την ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία φορέων και συλλόγων του τόπου, για την αντιμετώπιση του ζωτικού αυτού προβλήματος και των προγραμματισμό των δράσεων.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ   Νομού Ηλείας



.