Η δημόσια υγεία καταρρέει / Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Πύργου

Η δημόσια υγεία καταρρέει
Επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο Πύργου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας από τους Μαρία  Κουτσούκου, Βάσω Καλατζή, Πάνο Βεργέτη, Τάκη Γεωργόπουλο, Κυριάκο Μπίστα και Γιάννη Καραμάνη, επισκέφτηκε χθες το νοσοκομείο Πύργου, στο οποίο είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο των γιατρών Δ. Κιντή και την διοικήτρια Ε. Φιλιπποπούλου.
Μετά από εκτενή και ειλικρινή ενημέρωση διαπίστωσε ότι ένα μέλλον χωρίς δημόσια υγεία ξημερώνει για όλους τους κατοίκους του νομού μας. Το ΕΣΥ καταρρέει κάτω από τις δραματικές ελλείψεις υλικών, εξοπλισμού και κυρίως προσωπικού.
Οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται μισθολογικά και εργασιακά. Η μείωση των δημόσιων δαπανών υγείας σε τριτοκοσμικά επίπεδα οδηγεί σε πλήρη απαξίωση το ΕΣΥ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφού διέλυσαν τους φορείς πρόνοιας, προωθούν την άλωση του τομέα υγείας, ενισχύοντας τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα που αναπτύσσεται παρασιτικά και αποτελεί το βασικό ρυθμιστή πολιτικής της υγείας. Η υποχρηματοδότηση δεν επιτρέπει την
κάλυψη κενών θέσεων γιατρών και νοσηλευτών, με συνέπεια το κλείσιμο μονάδων και τον περιορισμό κλινών, καθόσον δεν μπορούν να καταρτισθούν ασφαλή προγράμματα εφημεριών. Κάθε δομή κοινωνικής πρόνοιας βρίσκεται υπό διωγμό.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών.
Οι άνθρωποι και η υγεία τους είναι πάνω από τα κέρδη.
Καλούμε τον κόσμο της Ηλείας την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 9 μμ στο Δημαρχείο Πύργου, να διατρανώσουμε όλοι μαζί μας την αντίθεσή μας στην ολοσχερή διάλυση της δημόσιας υγείας.


ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ


.