Παπαδήμος με... κουκούλα

Σε τηλεγράφημα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, επιβεβαιώθηκαν οι δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχετικά με εγχώριες δυνάμεις που παρενέβησαν προκειμένου να προχωρήσει σε σκληρές δηλώσεις εναντίον του Τσίπρα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπαρόζο.

Αυτό που δεν περίμενε κανείς ήταν η αποκάλυψη ότι οι εγχώριες δυνάμεις δεν ήταν άλλος από τον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο οποίος τηλεφώνησε για αυτό τον σκοπό και παρακάλεσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν να εκφοβίσει του Έλληνες. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται αξιωματούχο της Κομισιόν. Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας, σε σχέτική δήλωση ανέφερε πως στο ίδιο μήκος κύματος εντάσσεται και η Έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για το ευρώ που δημοσιέυτηκε χτές.

Σύμφωνα με το Reuters, σε συνέντευξη του στην Ιταλική τηλεόραση στις 11 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όταν ρωτήθηκε για την άποψή του σε σχέση με την πρόθεση του Τσίπρα να ακυρώσει το Μνημόνιο, απάντησε πως όταν το οποιοδήποτε μέλος της ΕΕ δεν σέβεται τους κανόνες, είναι προτιμότερο να αποχωρεί.

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη δήλωση του Μπαρόζο προκάλεσε πανικό, καθώς οι πάντες θεώρησαν πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην έξοδο από το ευρώ.

Το πιο σημαντικό σημείο όμως στη συγκεκριμένη ιστορία, είναι ότι ο ίδιος ο Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να προβεί στην παραπάνω δήλωση. Αντίθετα, η συγκεκριμένη δήλωση ήταν αποτέλεσμα τηλεφωνήματος που δέχτηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον πρώην υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του ζήτησε να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν, όταν έμαθε τα γεγονότα που μεσολάβησαν, δήλωσε: «Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο. Υπήρξε ευθεία παρέμβαση η οποία ζητούσε τη συγκεκριμένη κίνηση». Επίσης, συμπλήρωσε πως τελικά η συγκεκριμένη δήλωση ήταν αναποτελεσματική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Φώφη Γεννηματά, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είχε καταγγείλει τον κ. Δραγασάκη, καθώς αναρωτιόταν αν αυτές οι δηλώσεις συνιστούν την επίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Δραγασάκη να προχωρήσει και να πει ποιους ακριβώς εννοεί. Πλέον, τα στοιχεία είναι στη διάθεσή της…



--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com




--
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηλείας
Ανατροπή στην Ελλάδα,Αλλαγή στην Ευρώπη

http://syriza-ileias.blogspot.gr/
syrizaileias@gmail.com



.